Εργασία

ΟΑΕΔ: Προς Παράταση ενός χρόνου το Ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης 4.000 ανέργων στην Υγεία

Σύμφωνα με αποκλειστικό άρθρο του Dikaiologitika News, παρατείνονται για έναν ακόμη χρόνο οι συμβάσεις 4.000 ανέργων που  απασχολούνται στον τομέα της Υγείας μέσω του Ειδικού προγράμματος του ΟΑΕΔ.

Η συνέχιση του συγκεκριμένου προγράμματος αποτελεί κυβερνητική επιλογή και συνέβαλε σημαντικά η εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος.  Οι ωφελούμενοι του προγράμματος έχουν ήδη αποκτήσει συγκεκριμένες δεξιότητες και την απαιτούμενη εμπειρία, και μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό των δομών και των φορέων του ευαίσθητου τομέα της δημόσιας υγείας.

Σε ότι αφορά τις θέσεις, οι 3.000 από τις 4.000 αντιστοιχούν σε νοσηλευτικό προσωπικό σε Γενικά Νοσοκομεία, Γενικά Νοσοκομεία-ΚΥ, Πανεπιστημιακά Γενικά Νοσοκομεία, Διοικήσεις Υγειονομικών Περιφερειών, τις Κεντρικές τους Υπηρεσίες, το ΠΕΔΥ και για Κέντρα Υγείας και 700 θέσεις σε διάφορες ειδικότητες. Άλλες 300 θέσεις αφορούν οργανισμούς, εποπτευόμενους από το υπουργείο Υγείας, όπως ο ΕΟΦ, το ΕΚΑΒ, το ΕΚΕΑ, το ΚΕΘΕΑ, ο ΟΚΑΝΑ.

Ουσιαστικά οι συμβάσεις των ωφελούμενων που λήγουν αρχές του 2021 θα παραταθούν για έναν ακόμη χρόνο.

Από το 2016 και με αλλεπάλληλες ανανεώσεις των συμβάσεων τους, 4.000 εργαζόμενοι του ειδικού προγράμματος κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ (ΦΕΚ Β’ 3888/2-12-2016), στελεχώνουν νευραλγικού χαρακτήρα θέσεις στον δημόσιο τομέα Υγείας περίπου εκατό ειδικοτήτων.

Επιστημονικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, διασώστες, διοικητικοί υπάλληλοι όλων των κατηγοριών τεχνικοί οδηγοί, κλπ.

Οι ωφελούμενοι οι οποίοι, σύμφωνα με τον οριστικό πίνακα κατάταξης ανέργων, τοποθετούνται στους Φορείς Υποδοχής δεν δύνανται για οιονδήποτε λόγο να αιτηθούν την μετακίνησή τους καθ’ όλη την διάρκεια του προγράμματος.

Σε περιπτώσεις σπουδαίου υπηρεσιακού λόγου ο ωφελούμενος δύναται να διαγραφεί από το Μητρώο ωφελούμενων του προγράμματος κατόπιν απόφασης του ΔΣ του ΟΑΕΔ ή άλλου οργάνου που ορίζεται με απόφαση του Διοικητή.

Οι ακαθάριστες μηνιαίες αποδοχές των εργαζομένων αντιστοιχούν:

  1. Για την κατηγορία Π.Ε. έως τα 1.087,00 ευρώ,
  2. Για την κατηγορία Τ.Ε. έως τα 1.032,00 ευρώ,
  3. Για την κατηγορία ∆.Ε. έως τα 853,00 ευρώ,
  4. Για την κατηγορία Υ.Ε. έως τα 775,00 ευρώ.

Οι αποδοχές αυτές προσαυξάνονται με τα προβλεπόμενα ανά ειδικότητα επιδόματα(επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, νυχτερινής εργάσιμων ημερών, νυχτερινής και ημερήσιας Κυριακών και εξαιρέσιμων ημερών, εφημεριών).

Για το εν λόγω θέμα είχε κατατεθεί τον Μάιο του τρέχοντος έτους ερώτηση προς τους υπουργούς Υγείας και Εργασίας από βουλευτές του ΚΙΝΑΛ όπου ζητούσαν να μάθουν τις προθέσεις της κυβέρνησης σχετικά με το μέλλον των εργαζομένων που απασχολούνται μέσω ειδικού προγράμματος του ΟΑΕΔ στο δημόσιο τομέα της υγείας.

Όπως ανέφεραν οι βουλευτές η κρίση που προέκυψε με τον νέο κορωνοϊό COVID-19 έχει αναδείξει, εκτός των άλλων, την ανάγκη μόνιμης ενίσχυσης του χώρου της δημόσιας υγείας.

* Άρθρο της Αλεξάνδρας Κλειδαρά

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Προ των πυλών βρίσκονται 153.500 νέες θέσεις εργασίας από τον ΟΑΕΔ

Σκλαβενίτης: Επερώτηση στην Βουλή για τους θανάτους των εργαζομένων στην Ευκαρπία

Ο οδικός χάρτης για αναστολές συμβάσεων εργασίας και «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» τον Αύγουστο

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα