Σύμβουλοι

Οι 44 νέοι περιφερειακοί σύμβουλοι στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Οριστικοποιήθηκαν τα αποτελέσματα της σταυροδοσίας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και έγιναν γνωστά τα ονόματα των 44 νέων περιφερειακών συμβούλων της «Αλληλεγγύης» του Απόστολου Τζιτζικώστα, από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης.

Οι 44 νέοι περιφερειακοί σύμβουλοι θα πιάσουν θέση στα έδρανα του περιφερειακού συμβουλίου από την 1η Σεπτεμβρίου και η ανανέωση στην παράταξη της πλειοψηφίας είναι σημαντική, καθώς οι «παλιοί» περιορίστηκαν, με αποτέλεσμα η ομάδα της διοίκησης να είναι φρέσκια.

Ανά περιφερειακή ενότητα εκλέγονται:

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – 24 Περιφερειακοί Σύμβουλοι:

Βούλα Πατουλίδου, Κώστας Γιουτίκας, Δημήτρης Ασλανίδης, Άγγελος Χαριστέας, Στάθης Αβραμίδης, Ντίνος Κούης, Νίκος Τζόλλας, Παντελής Καζαντζίδης, Σωκράτης Δωρής, Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, Αλέξανδρος Θάνος, Σωτήρης Μπάτος, Σάκης Κίκης, Μελίνα Δερμεντζοπούλου, Αθηνά Αηδονά, Χρήστος Μήττας, Όλγα – Χριστίνα Γούλα, Γιώργος Κεφαλάς, Κώστας Πάλλας, Πάρις Μπίλλιας, Θεόδωρος Αγγελίδης, Λίνα Φιλιππιάδου, Θοδωρής Μητράκας και Γερακίνα Μπισμπινά.

Από τους 24 νέους περιφερειακούς συμβούλους μόνον οι δέκα κατέχουν και σήμερα έδρα στο περιφερειακό συμβούλιο, οπότε η ανανέωση είναι εξαιρετικά μεγάλη. Από τους «παλιούς» που ήταν εκ νέου υποψήφιοι δεν εξελέγησαν οι Ελένη Φύκα, Γιώργος Ασπασίδης, Μιχάλης Χριστόπουλος, Βασίλης Ανατολίτης και Αντώνης Μπάμιατζης.

ΣΕΡΡΕΣ – 5 Περιφερειακοί Σύμβουλοι:

Παναγιώτης Σπυρόπουλος, Δημήτρης Καριπίδης, Θανάσης Μαλλιαράς, Κατερίνα Περιστέρη και Δημήτρης Μπαλαξής.

Σχεδόν ολική είναι η ανανέωση των περιφερειακών συμβούλων στις Σέρρες, δεδομένου ότι ο σημερινός αντιπεριφερειάρχης, Γιάννης Μωυσιάδης, δεν ήταν εκ νέου υποψήφιος, ούτε και ο Θανάσης Μασλαρινός, ο οποίος εξελέγη νέος δήμαρχος Βισαλτίας. Ο μόνος –και πρώτος- υποψήφιος από το απερχόμενο περιφερειακό συμβούλιο στις Σέρρες ήταν ο πρόεδρος του οργάνου, Παναγιώτης Σπυρόπουλος. Εξελέγη πρώτος. Η δύναμη της «Αλληλεγγύης» στις Σέρρες πολλαπλασιάστηκε, καθώς από τρεις πήγε στους πέντε περιφερειακούς συμβούλους. Οι άλλοι τέσσερις νέοι περιφερειακοί σύμβουλοι είναι φρέσκα πρόσωπα.

ΠΕΛΛΑ – 4 Περιφερειακοί Σύμβουλοι:

Δάνης Τζαμτζής, Λάκης Βασιλειάδης, Άλκης Νουσηκύρου και Πέτρος Ζέρζης.

Μοιρασμένα και αναμενόμενα τα πράγματα στην Πέλλα για την «Αλληλεγγύη», καθώς επανεκλέχτηκαν οι δυο παλιοί που ήταν εκ νέου υποψήφιοι (Βασιλειάδης και Ζέρζης) και οι δυο νέοι, που είναι πρώην βουλευτές και επιβεβαίωσαν τις προβλέψεις.

ΗΜΑΘΙΑ – 3 Περιφερειακοί Σύμβουλοι:

Κώστας Καλαϊτζίδης, Στέργιος Μουρτζίλας και Απόστολος Νεστορόπουλος.

Στην Ημαθία έμεινε εκτός περιφερειακού συμβουλίου ο νυν σύμβουλος, Θεόφιλος Τεληγιαννίδης, που ήρθε τέταρτος κι έτσι από τους παλιούς μένει μόνον ο αντιπεριφερειάρχης, Κώστας Καλαϊτζίδης. Η Νίκη Καρατζιούλα δεν ήταν υποψήφια.

ΠΙΕΡΙΑ – 3 Περιφερειακοί Σύμβουλοι:

Σοφία Μαυρίδου, Μαρία Μαλλιάρα και Απόστολος Τζόβας.

Στην Πιερία εξελέγησαν ήδη μέλη του περιφερειακού συμβουλίου. Η ιδιαιτερότητα είναι ότι η κ. Μαλλιάρα είναι προερχόμενη από το ψηφοδέλτιο της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης, που αυτή τη φορά κατέβηκε στις εκλογές με την «Αλληλεγγύη» του Απόστολου Τζιτζικώστα. Η κ. Μαυρίδου και ο κ. Τζόβας επανεκλέγονται, όχι όμως και οι Άρης Αγγέλου και Δημήτρης Τσιμήτρης, που ήταν υποψήφιοι και φέτος.

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ – 3 Περιφερειακοί Σύμβουλοι:

Γιάννης Γιώργος, Κατερίνα Ζωγράφου και Δημήτρης Τζηρίτης.

Στη Χαλκιδική δεν άλλαξε τίποτα. Οι εκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι ανανεώνουν τη θητεία τους και η ομάδα παραμένει ίδια και απαράλλαχτη από το 2014.

ΚΙΛΚΙΣ – 2 Περιφερειακοί Σύμβουλοι:

Ανδρέας Βεργίδης και Νατάσα Σωτηριάδου.

Στο Κιλκίς επανεκλέχτηκε ο αντιπεριφερειάρχης, Ανδρέας Βεργίδης και νέα είσοδος είναι η Νατάσα Σωτηριάδου, που άφησε έξω τη Μιχαλία Καραμισάκη, η οποία είναι στο απερχόμενο περιφερειακό συμβούλιο και ήταν εκ νέου υποψήφια. Ο Παύλος Θωμαΐδης δεν ήταν στο ψηφοδέλτιο του 2019.

voria.gr

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η Στέλλα Σ. Σαλέπη υποψήφια εκπροσώπησης της Ελλάδας και του Δήμου Βόλβης στο ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες

admin

Ευχαριστήριο μήνυμα του Βασίλη Ανατολίτη σε όσους τον τίμησαν με την ψήφο τους

admin

Τηλέμαχος Βακουφάρης: “Η ζώνη σώζει ζωές”!

admin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα