Δήμοι

Οι Αναφορές Μητσοτάκη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ελάχιστες ήταν οι αναφορές του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση κατά την διάρκεια των προγραμματικών του δηλώσεων στην βουλή, όπως και οι αναφορές του στην περιφέρεια. 

Χωρίς βέβαια να λείψουν οι αναφορές που έχουν άμεση επίπτωση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στην λειτουργία τους. 

Πρώτα από όλα ο κ. Μητοστάκης αναφέρθηκε στο επιτελικό κράτος. Εξήγγειλε την μείωση του ΕΝΦΙΑ μεσοσταθμικά στο 22% που όπως έχει αναφέρει θα παραχωρήσει στην Αυτοδιοίκηση. Αναφέρθηκε επίσης στην ψηφιοποίηση του κράτους και στην νέα ψηφιακή ηλεκτρονική του ταυτότητα για κάθε πολίτη. Οι υπεύθυνες δηλώσεις και οι υπογραφές μετατρέπονται σε ηλεκτρονικές και η επικοινωνία του πολίτη με το Δημόσιο θα γίνεται μια φορά μόνο. Μετά, είναι χρέος των υπηρεσιών να ενημερώνονται εσωτερικά.

Αναφέρθηκε επίσης στην ίδρυση πρότυπων αλλά και πειραματικών σχολείων. Το πρώτο πρότυπο σχολείο της νέας γενιάς προτύπων σχολείων ιδρύεται στο Περιστέρι.

Αναφέρθηκε επίσης στην ενίσχυση της πολιτικής προστασίας στην μετατροπή των λεωφορείων σε ηλεκτροκίνητα και στην ενεργειακή αυτονομία των μικρών νησιών. 

Τέλος ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στον νέο εκλογικό νόμο, που θα συνδυάζει την αναλογικότητα με την κυβερνησιμότητα.

myota.gr

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: Καινοτόμο πρόγραμμα καταπολέμησης δυσοσμίας στη Δυτική Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή της ΠΚΜ

@dmin

Δήμος Λαγκαδά: Οι μαθητές του ΕΠΑΛ Λαγκαδά σχεδίασαν τη νέα πλατεία (video)

@dmin

Εμπόριο ελπίδας από δικηγορικά γραφεία για μονιμοποίηση συμβασιούχων οκταμηνιτών στους δήμους

admin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα