Υπουργεία

Οι νέοι Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς της κυβέρνησης

Τις Αλλαγές σε θέσεις Γενικών και Ειδικών Γραμματέων της Κυβέρνησης ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. Αντικαθίστανται η μετακινούνται 13 γενικοί και ειδικοί γραμματείς.
Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, στις θέσεις Γενικών και Ειδικών Γραμματέων της Κυβέρνησης, πραγματοποιούνται οι εξής αλλαγές:
 • Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής: Ο Κωνσταντίνος Παπαθανασίου στη θέση της Σοφίας Νικολάου
 • Γενική Γραμματεία Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης: Η Ολυμπία Αναστασοπούλου στη θέση της Βίκυς Λοΐζου
 • Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης: Ο Δημήτρης Γαλαμάτης στη θέση του Γιάννη Μαστρογεωργίου
 • Γενική Γραμματεία Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας: Ο Εμμανουήλ Μαστρομανώλης στη θέση της Αθηνάς Καλύβα
 • Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας: Η Ειρήνη Αγαπηδάκη στη θέση του Παναγιώτη Πρεζεράκου
 • Γενική Γραμματεία Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων: Ο Πέτρος Βαρελίδης στη θέση του Κωνσταντίνου Αραβώση
 • Γενική Γραμματεία Δασών (νέα): Κωνσταντίνος Αραβώσης
 • Γενική Γραμματεία Εργασιακών Σχέσεων (υποσύνολο της υφιστάμενης ΓΓ Εργασίας): Άννα Στρατινάκη
 • Γενική Γραμματεία Ενίσχυσης της Απασχόλησης (υποσύνολο της υφιστάμενης ΓΓ Εργασίας): Ελένη Γιώτη
 • Ειδική Γραμματεία Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων: Ο Ηρακλής Μοσκώφ στη θέση της Ειρήνης Αγαπηδάκη
 • Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους: Η Μαριαλένα Αθανασοπούλου στη θέση του Φώτη Κουρμούση
 • Ειδική Γραμματεία Προοπτικής Διερεύνησης (νέα): Γιάννης Μαστρογεωργίου
 • Ειδική Γραμματεία Δημοσιονομικών Ελέγχων (νέα): Παναγιώτης Αλεξόπουλος

Η Ειδική Γραμματεία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Παρακολούθησης και Αξιολόγησης του Κυβερνητικού Έργου ενσωματώνεται στη Γενική Γραμματεία Συντονισμού της Κυβέρνησης.

Τα βιογραφικά των νέων  Γενικών και Ειδικών Γραμματέων της Κυβέρνησης
Ειρήνη Αγαπηδάκη – Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας

Η Ειρήνη Αγαπηδάκη είναι Ψυχολόγος, με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (MSc) στην Προαγωγή και Αγωγή Υγείας από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και διδακτορικό δίπλωμα (PhD) στο γνωστικό αντικείμενο της Ψυχολογίας της Υγείας, από την ίδια Σχολή, ενώ έχει μετεκπαιδευτεί και σε θέματα διαχείρισης κρίσεων στη δημόσια υγεία.

Έχει δεκαετή ερευνητική εμπειρία στα πεδία της χάραξης πολιτικών δημόσιας υγείας, τη μεθοδολογία έρευνας στη Δημόσια Υγεία και στην προαγωγή ψυχικής υγείας, στο πλαίσιο εθνικών, ευρωπαϊκών και διεθνών ερευνητικών προγραμμάτων. Έχει συγγράψει και δημοσιεύσει επιστημονικά άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά με κριτές, ενώ έχει παρουσιάσει αποτελέσματα των ερευνητικών της εργασιών σε πολλά ελληνικά και διεθνή συνέδρια.

Μαριαλενα Αθανασοπουλου – Ειδική Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους

Κατέχει διδακτορικό δίπλωμα (PhD) στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας (Λος Άντζελες) και μεταπτυχιακού τίτλου (MA) στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια (Λος Άντζελες) και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (MSC). Έχει συμμετάσχει σε πολλαπλά επιμορφωτικά προγράμματα ανάπτυξης δεξιοτήτων διαπραγμάτευσης και ηγεσίας (Harvard Business School, Vlerick Business School, Wharton και OECD).

Παναγιώτης Αλεξόπουλος – Ειδικό Γραμματέας Δημοσιονομικών Ελέγχων

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Είναι παντρεμένος, πατέρας 2 παιδιών. Είναι απόφοιτος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών Διοίκηση Επιχειρήσεων & Οργανισμών (ΕΑΠ) με μεταπτυχιακές σπουδές σε Crisis Management and Mass Disasters and emergencies (ΕΚΠΑ) και στη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας (ΕΣΔΥ). Κατέχει διδακτορικό τίτλο στη Διαχείριση Κρίσεων στη Δημόσια Διοίκηση (ΕΚΠΑ).

Εργάστηκε, μεταξύ των άλλων, ως Ειδικός Γραμματέας υπεύθυνος του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (Ο.Π.Σ.) για την Παρακολούθηση και Αξιολόγηση του Κυβερνητικού Έργου ,Διευθυντής της Υπηρεσίας Δημοσιονομικού Ελέγχου και ως Διευθυντής της Δ/νσης Προγραμματισμού και Ελέγχου της Αρχής Ελέγχου (Ε.Δ.ΕΛ) του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Ολυμπία Αναστασοπούλου – Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης

Είναι Αριστούχος Απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών και της Νομικής Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο και τη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω με εικοσαετή πλέον εμπειρία και Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Είναι παντρεμένη,  μητέρα δύο αγοριών, 20 και 17 ετών. Μιλά αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά. Συνεργάστηκε με μεγάλα δικηγορικά γραφεία και εταιρείες/οργανισμούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ιδιαίτερα στον εμπορικό, ασφαλιστικό και χρηματοπιστωτικό τομέα.

Κωνσταντίνος Αραβώσης – Γενικός Γραμματέας Δασών

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Αραβώσης είναι απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Αθηνών, Μηχανολόγος Μηχανικός (Πολυτεχνείο Aachen Γερμανίας). Κάτοχος M.Sc. in Management Science από το Imperial College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και διδακτορικής διατριβής στο Ε.Μ.Π. σε θέματα Επιχειρησιακής Έρευνας.

Είναι Καθηγητής «Σχεδιασμού Διαχείρισης και Αξιολόγησης Τεχνολογικών και Περιβαλλοντικών Επενδύσεων στο ΕΜΠ, Καθηγητής στο ATHENS MBA (ΕΜΠ – ΟΠΑ) (1997 έως σήμερα).

Διετέλεσε Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος (ΠΑΣΕΠΠΕ), Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ) και Συντονιστής της Επιτροπής Περιβάλλοντος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ). Υπήρξε Σύμβουλος του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για θέματα Περιβάλλοντος.

Είναι συγγραφέας σχετικών βιβλίων, μεγάλου αριθμού διεθνών επιστημονικών δημοσιεύσεων και συντονιστής σημαντικών ερευνητικών έργων. Έχει οργανώσει 11 Διεθνή Συνέδρια.

Πέτρος Βαρελίδης – Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων

Ο Πέτρος Βαρελίδης γεννήθηκε στις 11-2-1969 στην Αθήνα. Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στην Πολεμική Αεροπορία. Είναι παντρεμένος, πατέρας 2 παιδιών.

Είναι πτυχιούχος Χημικός Μηχανικός ΕΜΠ. Πτυχιούχος Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (1/2004) και Διδάκτωρ Μηχανικός ΕΜΠ. Μιλάει άπταιστα Αγγλικά, Γαλλικά και Ισπανικά. Είναι εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΣ του Ευρ. Οργανισμού Περιβάλλοντος.

Δημήτρης Γαλαμάτης – Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης

Γεννήθηκε το 1971 στον Σταυρό Θεσσαλονίκης. Είναι παντρεμένος με τη δικηγόρο Αντιγόνη Καρατζολίτη και έχουν δύο παιδιά. Είναι απόφοιτος της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης της Γεωπονικής Σχολής του ΑΠΘ και Διδακτορικού Διπλώματος της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ. Δίδαξε στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος.

Συμμετείχε και εξακολουθεί να συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα, έχει δημοσιευμένες εργασίες του σε Ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά εγνωσμένου κύρους και εξακολουθεί να συμμετέχει με ανακοινώσεις του σε επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Συμμετέχει ως εμπειρογνώμονας – αξιολογητής των Προγραμμάτων Σπουδών των Πανεπιστημιακών Σχολών της χώρας, στην Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘ.Α.Α.Ε.), του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Διετέλεσε αντιπρόεδρος στον Οργανισμό Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΕΕΚ).Διετέλεσε βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Θεσσαλονίκης, Γραμματέας του Προεδρείου της Βουλής και δήμαρχος του Δήμου Βόλβης της Π.Ε. Θεσσαλονίκης.

Εργάζεται στον Οργανισμό ΕΛ.Γ.Ο. «Δήμητρα», του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπου σήμερα κατέχει τη θέση του Γενικού Διευθυντή.

Είναι μέλος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος(ΓΕΩΤ.Ε.Ε.) – όπου διετέλεσε και εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ.

Ελένη Γιώτη – Γενική Γραμματέας Ενίσχυσης της Απασχόλησης

Η Ελένη Γιώτη, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961. Κατέχει δίπλωμα Πολιτικού Μηχανικού από το Πανεπιστήμιο Πατρών (1983), και μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης M.Sc., DIC από το Imperial College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου στα συγκοινωνιακά έργα και τις μεταφορές (1985).

Από το 2019 έως σήμερα υπηρετεί στα κεντρικά της ΕΤΕπ στο Λουξεμβούργο στο Τμήμα Συμβουλευτικών Υπηρεσιών για την τεχνική προετοιμασία των προς χρηματοδότηση επενδυτικών έργων σε χώρες μέλη της ΕΕ. Μιλάει άπταιστα Αγγλικά και Γαλλικά.

Γιάννης Μαστρογεωργίου – Ειδικός Γραμματέας Προοπτικής Διερεύνησης

Ο Γιάννης Μαστρογεωργίου είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Μακροπρόθεσμου Σχεδιασμού και Ερευνας για το Μέλλον (Strategic Foresight), υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Από τον Ιούλιο 2019, είναι ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης στην Προεδρία της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών (Τμήμα Ιστορίας–Αρχαιολογίας) με μεταπτυχιακές σπουδές στις Διεθνείς Σχέσεις, στην Ευρωπαϊκή Πολιτική Οικονομία και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, από τα Πανεπιστήμια Αιγαίου και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Σήμερα, είναι υποψήφιος Διδάκτορας του Τμήματος Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ηρακλής Μοσκώφ – Ειδικός Γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων

Ο Ηρακλής Μοσκώφ σπούδασε Κοινωνιολογία και Κοινωνική Ανθρωπολογία στο Λονδίνο και είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας του London School of Economics, με εξειδίκευση στην πολιτική κουλτούρα της σύγχρονης Ελλάδας.

Εργάζεται ως Εμπειρογνώμων Πρεσβευτής σύμβουλος του Υπουργείου Εξωτερικών σε θέματα Ανθρώπινης Ασφάλειας και Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Κωνσταντίνος Παπαθανασίου – Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής

Ο Κωνσταντίνος Γ. Παπαθανασίου γεννήθηκε στην Άμφισσα το 1964. Σπούδασε οικονομικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι κάτοχος του μεταπτυχιακού διπλώματος Χρηματοοικονομικής Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Διοίκησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Μιλάει και γράφει άριστα την αγγλική γλώσσα.

Από το 2003 είναι στέλεχος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ΝΠΔΔ, όπου σήμερα κατέχει τη θέση του Διευθυντή Εσωτερικού Ελέγχου.

Άννα Στρατινάκη – Γενική Γραμματέας Εργασιακών Σχέσεων

Η Άννα Κ. Στρατινάκη γεννήθηκε το 1971 στην Αθήνα και είναι Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσ/νίκης.

Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Ιδιωτικό Διεθνές Δίκαιο και Υπ. Διδάκτωρ στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διετέλεσε Γενική Γραμματέας Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας από 18.3.2011 έως 17.3.2015.

Ασκεί μάχιμη δικηγορία από το 1996, με έμφαση στο εμπορικό και το εργατικό δίκαιο. Έχει διατελέσει νομική σύμβουλος σε νευραλγικές θέσεις της Δημόσιας Διοίκησης.

Από τον Ιούλιο του 2019 έως και σήμερα είναι Γενική Γραμματέας Εργασίας.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Υπουργείο Εργασίας: Ομιλία του Υπουργού Άδωνι Γεωργιάδη στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων

@dmin

Υπουργείο Παιδείας: Με μαθήματα τα Σάββατα και τις αργίες η αναπλήρωση όλων των χαμένων ωρών διδασκαλίας

@dmin

ΥΠΕΣ: Παρατείνονται οι Συμβάσεις ΙΔΟΧ

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα