Περιφέρειες

Π.Ε Θεσσαλονίκης: Ποια σχολεία θα λειτουργήσουν αύριο 17 Φεβρουαρίου

Ανοίγουν αύριο (Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021) τα περισσότερα σχολεία όλων των βαθμίδων της Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, μετά την υποχώρηση των έντονων καιρικών φαινομένων, πλην του Δήμου Λαγκαδά, Ωραιοκάστρου και Βόλβης.
Δήμος Αμπελοκήπων Μενεμένης

Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά σχολεία στο δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης, ενώ θα  θα λειτουργήσουν κανονικά και οι βρεφονηπιακοί και οι παιδικοί σταθμοί του δήμου. Υπενθυμίζεται θα παραμείνουν κλειστά τα λύκεια καθώς η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στις «κόκκινες» περιοχές της Ελλάδας.

Δήμος Βόλβης

Με απόφαση Δημάρχου στον Δήμο Βόλβης θα παραμείνουν κλειστές όλες  Σχολικές Μονάδες  πρωτοβάθμιας  και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της επικράτειας του Δήμου Βόλβης.

Δήμος Δέλτα

Κατόπιν απόφασης του Δημάρχου Δέλτα Ιωάννη Ιωαννίδη, όλες οι σχολικές μονάδες, όλων των βαθμίδων του Δήμου Δέλτα (σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί) θα λειτουργήσουν δια ζώσης την Τετάρτη 17-2-2021.

Λόγω έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούν τις πρωινές ώρες (έντονος παγετός-εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες), λαμβάνοντας υπόψιν και την διεξαγωγή μαθημάτων με ανοιχτά παράθυρα λόγω covid,η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων  καθώς και παιδικών, βρεφονηπιακών σταθμών θα ξεκινήσει  στις 9 πμ.

Δήμος Θεσσαλονίκης

Κανονικά θα λειτουργήσουν και οι βρεφονηπιακοί και οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Δήμος Θέρμης

Κανονικά θα λειτουργήσουν από αύριο Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου τα σχολεία στο δήμο Θέρμης, έπειτα από απόφαση του δημάρχου Θόδωρου Παπαδόπουλου. Ήδη από την Κυριακή το απόγευμα οι αρμόδιες υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας και Καθαριότητας του δήμου είχαν μεριμνήσει ώστε να καθαριστούν οι αυλές των σχολείων. Παράλληλα, όλο αυτό το χρονικό διάστημα, σε όλα τα σχολεία, η θέρμανση ήταν σε λειτουργία, προκειμένου να μην παγώσουν οι αίθουσες.

Έτσι από αύριο θα επαναλειτουργήσουν τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά σχολεία και τα γυμνάσια, ενώ στα λύκεια και στο ΕΠΑΛ τα μαθήματα θα συνεχίσουν να γίνονται μέσω τηλεκπαίδευσης, λόγω των υγειονομικών περιορισμών. Υπενθυμίζεται ότι, ήδη από σήμερα, στο δήμο Θέρμης λειτουργούν κανονικά οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Από αύριο θα επαναλειτουργήσει επίσης το ΚΔΑΠμεΑ “Αγκαλιάζω” του δήμου.

Δήμος Καλαμαριάς

Ανοίγουν αύριο Τετάρτη 17/2/2021 τα σχολεία όλων των βαθμίδων στον Δήμο Καλαμαριάς. Τα συστήματα θέρμανσης έχουν τεθεί σε λειτουργία, προκειμένου να ζεσταθούν οι σχολικές αίθουσες και να υποδεχτούν τους μαθητές.

Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου

Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο Τετάρτη 17.02.21 τα σχολεία στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου. Σημειώνεται ότι αρχικά είχε αποφασιστεί το κλείσιμο των σχολικών μονάδων για δύο ημέρες, όμως, σύμφωνα με τα νεότερα δεδομένα θα λειτουργήσουν κανονικά τα δια ζώσης μαθήματα σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Παιδικούς Σταθμούς, όπως επίσης και τα Σχολεία Ειδικής Αγωγής.

Δήμος Λαγκαδά

Στο Δήμο Λαγκαδά λόγω των καιρικών συνθηκών , για αύριο , Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου, τα Σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  που λειτουργούν δια ζώσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια) θα παραμείνουν κλειστά. Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί , καθώς και το ειδικό σχολείο Λαγκαδά (Λοφίσκος) θα παραμείνουν ανοιχτά.

Δήμος Νεάπολης Συκεών

Μετά από απόφαση της διοίκησης του Δήμου, αφού κατά τον νεότερο ‘έλεγχο των αρμόδιων υπηρεσιών του δήμου επιβεβαιώθηκε η καλή λειτουργία των εγκαταστάσεων και η ασφαλής πρόσβαση σε αυτές , όλα τα σχολεία (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια) του Δήμου θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δήμος Παύλου Μελά

Ο Δήμος Παύλου Μελά ενημερώνει ότι θα λειτουργήσουν κανονικά αύριο, Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου, τα σχολεία (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια), όπως και οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου. Επίσης, ανοιχτό θα είναι και το ΚΔΑΠ ΜΕΑ Πολίχνης,  με απόφαση της ΔΗΚΕ ΙΡΙΣ.

Σε ότι αφορά στα Λύκεια, θα συνεχιστεί η εξ αποστάσεως διδασκαλία, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.

Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη, αύριο θα λειτουργήσουν κανονικά όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου, όπου είναι επιτρεπτή η δια ζώσης εκπαίδευση.

Δήμος Χαλκηδόνος

Ανοίγουν αύριο, Τετάρτη 17/02/2021 τα σχολεία όλων των βαθμίδων στον Δήμο Χαλκηδόνος, μετά την υποχώρηση των έντονων καιρικών φαινομένων. Ο Δήμος έχει φροντίζει για τον πλήρη καθαρισμό των προαύλειων χώρων ενώ τα συστήματα θέρμανσης έχουν ήδη τεθεί σε λειτουργία. Κανονικά θα λειτουργήσουν και οι βρεφονηπιακοί και οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου.

Δήμος Ωραιοκάστρου

Από τον Δήμο Ωραιοκάστρου ανακοινώθηκε ότι αύριο Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου, θα παραμείνουν κλειστά τα Γυμνάσια, τα Δημοτικά Σχολεία και τα Νηπιαγωγεία, λόγω παγετού.

Αντίθετα, θα λειτουργήσουν κανονικά οι Παιδικοί και οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί. Τα Γυμνάσια, τα Δημοτικά Σχολεία και τα Νηπιαγωγεία αποφασίστηκε να παραμείνουν κλειστά για να μην τεθεί σε κίνδυνο η ασφάλεια των μαθητών και των συνοδών τους εξαιτίας του παγετού που συνεχίζει να επικρατεί στην περιοχή. Για τη διοίκηση του Δήμου Ωραιοκάστρου είναι υψίστης προτεραιότητας και σημασίας η ασφάλεια των μαθητών και των συνοδών τους.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: Προσλήψεις 14 ατόμων

@dmin

ΓΣΕΒΕΕ: Όχι στο ηλικιακό όριο των 17 για εγγραφή στα ΕΠΑΛ

@dmin

Ορκίστηκαν ο Παναγιώτης Νίκας και οι 51 περιφερειακοί σύμβουλοι Πελοποννήσου

admin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα