ota24.gr
ΠαιδείαΧρηματοδότηση

Παρεμβάσεις σε 450 σχολεία της χώρας από το πρόγραμμα “Μαριέττα Γιαννάκου”

Νέα παρέμβαση για την αναβάθμιση των σχολικών υποδομών σχεδιάζεται μέσω της τρίτης φάσης του προγράμματος «Μαριέττα Γιαννάκου», η οποία προβλέπει εργασίες και μελέτες για τουλάχιστον 450 σχολικές μονάδες σε όλη τη χώρα, με πιο ενεργό ρόλο για τους δήμους στη διαδικασία υλοποίησης.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρίστο Δήμα, η νέα φάση θα διευρύνει το αποτύπωμα του προγράμματος, επιτρέποντας την ένταξη σχολείων από περισσότερους δήμους. Η κατεύθυνση είναι οι τοπικές αρχές να έχουν μεγαλύτερη συμβολή στην καταγραφή αναγκών και στην προώθηση παρεμβάσεων στις σχολικές εγκαταστάσεις.

Οι παρεμβάσεις που προβλέπονται περιλαμβάνουν βελτιώσεις προσβασιμότητας, ανακαίνιση χώρων υγιεινής, χρωματισμούς, παρεμβάσεις σε αύλειους χώρους και πρόσθετες τεχνικές εργασίες όπου απαιτούνται, με στόχο τη δημιουργία ασφαλέστερων και λειτουργικότερων σχολικών χώρων.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Υπουργείο Παιδείας: Ανακοινώθηκαν οι Συντελεστές Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής για τις Πανελλαδικές 2024

Virus

Πτολεμαΐδα | Χρηματοδότηση 27 εκατ. ευρώ για σύγχρονο Κέντρο Διαχείρισης Καρκίνου στο Μποδοσάκειο

Σ

Νέο «Εξοικονομώ» για 62.000 σπίτια φέρνουν τα 5,3 δισ. του Κλιματικού Ταμείου

Θ

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα