Δημοτικές Εκλογές 2023Εκλογές

Παρέμβαση Πολιτών Θέρμης: «Προεκλογικός ο Απολογισμός Πεπραγμένων με χρήματα του Δήμου Θέρμης!»

Τα «πυρά» της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Θέρμης προκάλεσε ο τρόπος με τον οποίο η Διοίκηση του Δήμου επέλεξε να προχωρήσει στον Απολογισμό Πεπραγμένων.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η παράταξη «Παρέμβαση Πολιτών Δήμου Θέρμης», με επικεφαλής την Άννα Τσιφτελίδου, τελικά μια ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου πήρε έντονα προεκλογικό χρώμα.

«Εδώ και 8 χρόνια παρουσίας της παράταξής μας στο Δημοτικό Συμβούλιο Θέρμης, ζητούμε κάθε χρόνο, επίμονα πριν την ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος, απολογισμό της διοίκησης.

Η ειδική αυτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τον Απολογισμό προβλέπεται θεσμικά (αρθρ. 217 Ν. 3463/2006). Ο απολογισμός είναι ετήσιος και αφορά την οικονομική κατάσταση, τη Διοίκηση του Δήμου και την εφαρμογή του προγράμματος δημοτικής δράσης, με στοιχεία μετρήσιμα του έργου ανά υπηρεσία.

Προεκλογικά αποφάσισε η διοίκηση πρώτη φορά να κάνει απολογισμό. Η διαδικασία, όμως, που ακολουθήσε απέδειξε για ακόμη μια φορά τις καθεστωτικές αντιλήψεις ότι δήμος, διοίκηση και παράταξη δημάρχου είναι το ένα και το αυτό!

Μας υποδέχτηκαν στην είσοδο του πολιτιστικού, ως υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του δημάρχου και ζήτησαν τα στοιχεία μας (αφού οι περισσότεροι παρευρισκόμενοι ήταν νέοι υποψήφιοι δημοτικοί – τοπικού σύμβουλοι).

Από την αρχή έως το τέλος παρακολουθήσαμε ένα προεκλογικό απολογισμό εντυπωσιασμού.

Εκτυπώθηκε με χρήματα του Δήμου (απόφαση στην οικονομική επιτροπή 5000 αντίτυπα αξία 11.780 ευρώ με ΦΠΑ) ένα πολυτελές έντυπο απολογισμού, το οποίο ήταν κατεξοχήν διαφημιστικό και μερικώς μόνο ενημερωτικό.

Σημειωτέον ότι στο παρελθόν έχει κριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο ότι αυτή η δαπάνη δεν είναι νόμιμη, αφού δεν εξυπηρετεί λειτουργικές ανάγκες του Δήμου, ούτε συντελεί στην εκπλήρωση των σκοπών και της αποστολής του, δεδομένου ότι η ενημέρωση των δημοτών μπορεί να γίνει από άλλες πηγές.

Για την ενημέρωση των δημοτών, άλλωστε, έχει ο Δήμος την εφημερίδα «Θέρμης Δρώμενα», όπου μηνιαίως ενημερώνει για τα έργα, μελέτες και χρηματοδοτήσεις, ενώ θα μπορούσε να κυκλοφορήσει και ένα απλό δισέλιδο με qrcode που θα παραπέμπει στο κείμενο.

Κατά τα λοιπά η παρουσίαση αφορούσε έργα και μελέτες χρηματοδοτούμενες και μη, αλλά όχι της τετραετίας. Πολλά έργα έρχονται ως αιτήματα και ως μελέτες από πολλά χρονιά πριν. Δεν πρόκειται για απολογισμό δράσης τετραετίας, αλλά… 25ετίας».

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΥΠΕΣ: Νέα εγκύκλιος για τη διενέργεια των Αυτοδιοικητικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου 2023

@dmin

Υποψήφιος βουλευτής ο Δήμαρχος Λαγκαδά – Ποιος θα είναι ο μεταβατικός δήμαρχος

admin

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Εγκαινίασε το προεκλογικό του γραφείο ο Γιάννης Ζαμπούκης.

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα