ΠεριφέρειεςΣυνεντεύξεις

Πατούλης: “Οι εκλογές τελειώσανε, πρέπει να φροντίσουμε για όλους τους Έλληνες”

«Οι εκλογές τελειώσανε, πρέπει να σταματήσουμε να μιλάμε με κομματικά πρόσημα, πρέπει να φροντίσουμε για όλους τους Έλληνες και όποιοι ικανοί μπορούν να προσφέρουν για τη βελτίωση των πραγμάτων τουλάχιστον σε επίπεδο στελεχιακό θα πρέπει να αξιοποιηθούν και να δούμε πως μπορεί αυτή η χώρα να ξεβαλτώσει, να προχωρήσει.»

Αυτό είναι το μήνυμα που έστειλε μέσω των Παραπολιτικών 90,1 ο νέος περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, τόνισε ότι σε πρώτη φάση θα ξεκινήσουν πολλά ζητήματα και πολλές ενέργειες μαζί, δηλαδή μαζί με τους 66 δήμους άμεσα θα ξεκινήσει η ανακύκλωση και η επαναχρησιμοποίηση των υλικών, «ώστε να σμικρύνουμε το σύμμικτο σκουπίδι δηλαδή αυτό που πηγαίνει στη χωματερή για την υγειονομική ταφή και από την άλλη πλευρά θα πρέπει να υπάρξει ο ζωτικός χρόνος και χώρος ώστε μέχρι να σμικρύνουμε τα ποσοστά των στερεών αποβλήτων».

Έσπευσε όμως να τονίσει ότι μέχρι να προχωρήσουν οι οριστικές λύσεις με τη δημιουργία εργοστασίων επεξεργασίας των στερεών αποβλήτων, πρέπει να γίνουν πράγματα σε τρία επίπεδα: «πρώτον η διαχείριση από την ανακύκλωση από τον ίδιο τον πολίτη, δεύτερον ο ζωτικός χώρος και χρόνος που χρειάζεται για να μπορέσουν να εφαρμοστούν οι πολιτικές και τρίτον άμεσα αποφάσεις για μελέτες οι οποίες θα δίνουν την τελική λύση στην Αττική μας για να πάμε στην επόμενη εποχή.»

Αναφερόμενος στα προγράμματα από το Ταμεία Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ) διαβεβαίωσε ότι θα γίνει πλήρης αξιοποίηση όλων των πόρων που δεν είχαν δοθεί στους απόρους και στις ευπαθείς ομάδες.

«Αναφέρομαι στα προγράμματα ΤΕΒΑ που είχαν μείνει αναξιοποίητα το 2017-2018-2019 άρα θα υπάρξουν πάρα πολλά χρήματα που θα δοθούν αμέσως, εννοώ μέσα από προϊόντα στους ωφελούμενους. Συγχρόνως γίνεται μια κατηγοριοποίηση των μελετών και των προγραμματικών για να μπορέσουμε να τρέξουμε έργα υποδομής σε δήμους και προφανώς το μεγάλο ζήτημα που έχει τεθεί στο τραπέζι είναι το ζήτημα της πολιτικής προστασίας.»

Είπε ακόμα ότι έχει ζητήσει από τις υπηρεσίες να δώσουν πιστοποιημένα εάν έχουν καθαριστεί όλα τα ρέματα και τα φρεάτια. Και όπου δεν έχει συμβεί, να μπορέσουν να υπάρξουν έγκαιρα σχετικές εργολαβίες.

«Σε κάθε περίπτωση χρειάζονται πολλές ενέργειες, βλέπω ότι οι εργαζόμενοι στοιβάζονται πολλές φορές, δεν μπορούν να λειτουργήσουν όπως πρέπει, οι πολίτες που έρχονται σε επαφή με την περιφέρεια ταλαιπωρούνται όλα αυτά πρέπει να βελτιωθούν, πρέπει να δημιουργήσουμε την εύκολο προσβασιμότητα σε όλους. Έχουμε πολλή δουλειά» κατέληξε.

parapolitika.gr

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΕΦΕΤ: Ανάκληση κατεψυγμένου ρολού κοτόπουλου με σαλμονέλα

@dmin

Ανάσα για τα απορρίμματα των δήμων δυτικής Θεσσαλονίκης

admin

Έκτακτη σύσκεψη για τον κορονοϊό αύριο στην Π.Κ.Μ

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα