ΟΤΑΠεριφέρειες

ΠΕ Κιλκίς: Σύσκεψη για την απαγόρευση της αλιείας στη λίμνη Δοϊράνη

«Το λιμναίο οικοσύστημα της Δοϊράνης αποτελεί ζωτικό πόρο της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς».

Αυτό υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης στη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο , στο πλαίσιο εφαρμογής της Aπόφασής του για την απαγόρευση της αλιείας (από 12 Απριλίου 2023 και ώρα 12:00 π.μ έως  12 Μαΐου 2023  και ώρα 08:00 π.μ)   στη λίμνη Δοϊράνη λόγω προστασίας της αναπαραγωγικής περιόδου των ψαριών και έπειτα από πρόσκληση του Τμήματος Αλιείας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) Π.Ε. Κιλκίς.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης, ο εκπρόσωπος του  Α.Τ. Κιλκίς Αστυνόμος Β΄ Μιχαήλ Ευθυμίου, ο αναπληρωτής προϊστάμενος της Δ/νσης Δασών Κιλκίς Ευάγελος Ουζούνης, ο Συντονιστής του Παραρτήματος  Κερκίνης του ΟΦΥΠΕΚΑ  Θεόδωρος Ναζηρίδης,  ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος του Τμήματος Αλιείας της ΔΑΟΚ Π.Ε. Κιλκίς Ιωάννης Μιχαηλίδης, καθώς και αλιείς της περιοχής.

Οι συμμετέχοντες τόνισαν τη σημασία της περιόδου της αναπαραγωγής των ιχθύων, τόσο για το ίδιο το οικοσύστημα της Δοϊράνης, όσο και για τους αλιείς και το σύνολο της τοπικής κοινωνίας.

Σκοπός της σύσκεψης ήταν η ενημέρωση και ο συντονισμός των αρμόδιων Υπηρεσιών, καθώς και των αλιέων, για την αποτελεσματική φύλαξη της λίμνης Δοϊράνης κατά την περίοδο της απαγόρευσης αλιείας, όπως και μετά το πέρας αυτής για την αντιμετώπιση του φαινομένου της παράνομης αλιείας.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκαν:

  • Η επιτήρηση της λίμνης Δοϊράνης από τις εμπλεκόμενες Αστυνομικές Δυνάμεις με εποχούμενες και πεζές περιπολίες καθ’ όλο το 24ωρο με χρήση ειδικών συσκευών και υλικοτεχνικού εξοπλισμού.
  • Περιπολίες του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης και συνεργασία με τις Αστυνομικές Αρχές .
  • Για φαινόμενα παράνομης αλιείας και οποιαδήποτε πληροφορία-καταγγελία μπορεί να επικοινωνεί κάθε πολίτης με το Αστυνομικό Τμήμα Κιλκίς (τηλ: 2341077032), Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δοϊράνης (τηλ: 2341097440) καθώς και με το τηλεφωνικό κέντρο της Αστυνομικής Δ/νσης Κιλκίς (τηλ:100 ).
  • Σε κάθε περίπτωση θα υπάρχει συνεργασία των Αστυνομικών Υπηρεσιών με τους επαγγελματίες ψαράδες της περιοχής.

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Μόρια: Νεκρό ένα εξάχρονο παιδί στη Μόρια – Πυρκαγιά κατακαίει το ΚΥΤ

Ioannis Terzakis

Pfizer: Διπλασιάζει τις θέσεις εργασίας στη Θεσσαλονίκη με 500 νέες προσλήψεις

@dmin

Δήμος Θερμαϊκού: Εργασίες καθαρισμού φερτών υλικών μετά την κακοκαιρία

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα