Δελτία Τύπου

ΠΕΥΦΑ: Ωμή παρέμβαση FEDHATTA για την επισκεψιμότητα στην Ακρόπολη

Επιστολή προς το Υπουργείο Πολιτισμού απέστειλε η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ) καταγγέλλοντας ωμή παρέμβαση της FEDHATTA.

Υπόψη: Συντάκτη / Συντάκτρια ΥΠΠΟ

Λάβαμε γνώση της επιστολής της FEDHATTA προς την Υπουργό και την Πρόεδρο του ΟΔΑΠ, σχετικά με τις καθυστερήσεις για την είσοδο των επισκεπτών στην Ακρόπολη. Ένα γεγονός, το οποίο ισχύει πολλούς μήνες, ίσχυε πάντα, αλλά όχι στον βαθμό που εκδηλώθηκε φέτος.

Αυτό οφείλεται εν μέρει στην αύξηση των επισκεπτών, στην έλλειψη υποδομών (αυτό ισχύει για όλη την Ελλάδα), αλλά κυρίως στην «εξάρτηση» του ΟΔΑΠ και του Υπουργείου Πολιτισμού από τους τουριστικούς πράκτορες και τις κρουαζιέρες.

Η προσπάθεια να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των ανωτέρω -ακόμα και αν είναι άστοχα και ανεφάρμοστα (γιατί άραγε;) – δημιούργησαν στο ΥΠΠΟ και στον ΟΔΑΠ μια αφόρητη κατάσταση πίεσης και πανικού και εκεί έγιναν τα μεγάλα λάθη. Προσπάθησαν να διορθώσουν μια άσχημη κατάσταση απότομα, χωρίς προετοιμασία, στο πικ της τουριστικής περιόδου.

Αλήθεια, γιατί αυτή η εφαρμογή να ξεκινήσει αρχές Σεπτεμβρίου, που συνεχίζεται η μεγάλη προσέλευση των επισκεπτών και όχι αργότερα που θα έχουν μειωθεί οι ροές και θα μπορούσε να γίνει καλύτερη επεξεργασία στο σύστημα και σωστότερη εφαρμογή;

Με μεγάλη μας έκπληξη, μέσω της συγκεκριμένης επιστολής της FEDHATTA, μάθαμε ότι είχε συγκροτηθεί επιτροπή από επαγγελματίες του χώρου… για να συνδράμουν στο θέμα αυτό. Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι οι επιτροπές συγκροτούνται από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, που σε κάθε περίπτωση είναι υπεύθυνοι για να δώσουν λύση σε οποιοδήποτε θέμα και όχι από επαγγελματίες του κάθε χώρου.

Πιστεύει κανείς ότι τα συμφέροντα αυτών των επαγγελματιών ταυτίζονται με τα συμφέροντα του ελληνικού δημοσίου;;;

Οι μεν θέλουν να αυξήσουν τα έσοδά τους παντί τρόπω, ενώ οι εργαζόμενοι -και στην προκειμένη περίπτωση οι αρχαιοφύλακες- προσπαθούν κάτω από αντίξοες συνθήκες τις περισσότερες φορές -όπως ήταν οι συνθήκες του φετινού καλοκαιριού- να διασφαλίσουν τα συμφέροντα του δημοσίου, σύμφωνα με τις εγκυκλίους και τις εντολές που έχουν στα χέρια τους.

Όμως, το τραγικότερο όλων είναι ότι τελικά για αυτό το χάλι, όλοι συγκλίνουν ότι οι ευθύνες είναι στους φύλακες!!! Και μάλιστα, ο Πρόεδρος της FEDHATTA, ξεπερνώντας κάθε όριο, καλεί την Υπουργό να τους απομακρύνει.

Κύριε, το έχουμε ξαναδεί το έργο, δεν είμαστε χθεσινοί και στο παρελθόν έχουμε αντιπαρατεθεί στις συγκεκριμένες ομάδες. Θυμόμαστε το 2017, ότι επί αλήστου μνήμης της τότε Προέδρου του ΤΑΠΑ, προσπάθησαν να καταργήσουν τον δευτερογενή έλεγχο εισιτηρίων. Το ίδιο νομίζουμε ότι θέλουν να κάνουν και σήμερα. Πιστεύουμε ότι θέλουν να μην γίνεται κανένας έλεγχος και να κάνει ο καθένας ό,τι θέλει!

Μήπως τελικά δεν είναι ανευθυνότητα και ανικανότητα, αλλά δόλος;

Τίθεται το εξής ερώτημα. Ποιοι ωφελούνται από το μπάχαλο σχετικά με την διακίνηση εισιτηρίων, ειδικότερα στον χώρο της Ακρόπολης;

Και επειδή γνωρίζουμε παρόμοια επεισόδια και σε άλλους Αρχαιολογικούς Χώρους, κάνουμε γνωστό και δηλώνουμε το εξής: ό,τι και να λέτε εσείς, εμείς θα συνεχίσουμε κάνουμε την δουλειά μας σωστά και με γνώμονα τα συμφέροντα του ελληνικού δημοσίου και της υπηρεσίας. Εσείς κοιτάξτε να αυξήσετε τα έσοδά σας με άλλο τρόπο.

Κύριοι της FEDHATTA, η ΠΕΥΦΑ επιφυλάσσεται παντός νόμιμου δικαιώματός της, σχετικά με τις αιτιάσεις σας περί δόλου από τους αρχαιοφύλακες. Επίσης, γιατί παρεμβαίνετε ωμά στην λειτουργία της υπηρεσίας; Με ποιο δικαίωμα; Μαζευτείτε και μην ξαναπιάσετε στο στόμα σας τους αρχαιοφύλακες. Σας γνωρίζουμε.

Το Γενικό Συμβούλιο

Της ΠΕΥΦΑ.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΓΕΕΘΑ: Μέτρα Προστασίας κατά της μετάδοσης του COVID-19

@dmin

O Αντόνιο Mπαντέρας στα χνάρια του Βέγγου στην Περαία (Βίντεο)

admin

Θεσσαλονίκη: «Φωτιά» βάζει η ΚΥΑ στο Καλοχώρι – Πόντου και οδηγεί στην αποεπένδυση 500 εκατ. € στο ΓΠΣ

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα