Δελτία Τύπου

Π.Ε.Υ.Φ.Α: Στις επάλξεις για την διεκδίκηση του επιδόματος επικίνδυνου και ανθυγιεινού επαγγέλματος

Στην έκδοση δελτίου τύπου σχετικά με την μη υπογραφή της ΚΥΑ για την καταβολή του επιδόματος επικίνδυνου και ανθυγιεινού επαγγέλματος προχώρησε η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ).

Θέμα: Επικίνδυνο και ανθυγιεινό επίδομα

«Παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις και δεσμεύσεις, τόσο του Υπουργείου Πολιτισμού, αλλά κυρίως του Υπουργείου Οικονομικών για την καταβολή του επικίνδυνου και ανθυγιεινού επιδόματος και στους ημερήσιους αρχαιοφύλακες, η σχετική ΚΥΑ -όπως έχουμε και άλλες φορές επισημάνει- με ευθύνη του Υπουργείου Οικονομικών δεν έχει ακόμα υπογραφεί.

Είναι γνωστό ότι το συγκεκριμένο επίδομα καθιερώθηκε το 2012 και τότε οι ημερήσιοι αρχαιοφύλακες, όπως και οι συνάδελφοι ορισμένου χρόνου, ήταν εκτός των δικαιούχων, παρά το δίκαιο του αιτήματος και παρά τις πιέσεις του σωματείου.

Από τότε η ηγεσία της ΠΕΥΦΑ διεκδικεί την συγκεκριμένη καταβολή θεωρώντας ότι ένας κλάδος, ο οποίος λειτουργεί υπό οποιεσδήποτε συνθήκες τους Αρχαιολογικούς μας Χώρους -είτε αυτές είναι καύσωνες, είτε είναι θερμοκρασίες υπό το 0- και με κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας -πολύ συχνά έχουμε γίνει μάρτυρες τέτοιων περιστατικών- δε γίνεται να μην παίρνει το συγκεκριμένο επίδομα.

Επισημαίνουμε ότι δε γίνεται να μην παίρνουν το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας οι εποχικοί αρχαιοφύλακες (ημερήσιοι και νυχτερινοί) όταν και αυτοί φυλάνε τους Αρχαιολογικούς Χώρους και είναι εκτεθειμένοι σε κάθε κίνδυνο (συνάδελφος ορισμένου χρόνου είχε χτυπηθεί από κεραυνό στην Ακρόπολη στο παρελθόν).

Επειδή θεωρούμε ότι είναι πολύ άδικο αυτό που συμβαίνει, ζητάμε από το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Πολιτισμού την άμεση υπογραφή της σχετικής ΚΥΑ».

 Η ΠΕΥΦΑ θα διεκδικήσει άμεσα με κινητοποιήσεις το συγκεκριμένο επίδομα

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δ.Βαρτζόπουλος: Υποχρέωση του Κράτους να έχει το Predator

@dmin

Δήμος Ωραιοκάστρου: Προγραμματισμένη διακοπή νερού στο Μελισσοχώρι

@dmin

Δήμος Νεάπολης-Συκεών: Σεμινάριο επιχειρηματικότητας σε πρόσφυγες

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα