Εργασία

ΠΟΕ-ΔΕΥΑ: Υπεγράφη η νέα Συλλογική Σύμβαση εργασίας των εργαζομένων

Υπεγράφη η νέα Συλλογική Σύμβαση για τη ρύθμιση των όρων αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης όλης της χώρας.

Η υπογραφή της σύμβασης πραγματοποιήθηκε μεταξύ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης (Π.Ο.Ε.-ΔΕΥΑ.), εκ μέρους της εργατικής πλευράς και της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης (Ε.Δ.Ε.Υ.Α.), εκ μέρους της εργοδοτικής πλευράς.

Την ίδια ημέρα κατατέθηκε στο Υπουργείο Εργασίας με πράξη κατάθεσης  Π.Κ. 4/23-2-2024.

Στη διετή κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας συμφωνήθηκαν και υπογράφηκαν τα παρακάτω:

1) Το τροφείο των 4 ευρώ ημερησίως καταβάλλεται, εφόσον οι τακτικές καθαρές (πραγματικά καταβληθείσες μη συμπεριλαμβανομένης της παρακράτησης φόρου μισθωτών υπηρεσιών) αποδοχές του εργαζομένου, δεν υπερβαίνουν μηνιαίως το ποσό των 1.350,00 ευρώ συνυπολογιζομένου του αναλογούντος για κάθε εργαζόμενο τροφείου για το έτος 2024 και 1.500,00 ευρώ για το έτος 2025. Για τον υπολογισμό των προαναφερόμενων αποδοχών δε λαμβάνονται υπόψη οι αποδοχές για υπερωριακή εργασία, επιφυλακή, επίδομα απομακρυσμένων– παραμεθόριων περιοχών, επίδομα τέκνων (όλων των τέκνων και όχι μόνο του τρίτου) και λοιπές παροχές σε είδος.

2) Για την ομαδική ιδιωτική ασφάλιση το κόστος για κάθε εργαζόμενο αυξάνεται στα 450,00 ευρώ ετησίως για το έτος 2024, εκ των οποίων το ποσό των 350,00 ευρώ θα καλύπτει η Δ.Ε.Υ.Α. και το ποσό των εκατό 100,00 ευρώ ο εργαζόμενος και για το έτος 2025 αυξάνεται στα 550,00 ευρώ εκ των οποίων τα 450,00 ευρώ η ΔΕΥΑ και τα εκατό 100,00 ο εργαζόμενος. Με ειδικότερα συμφωνία των μερών επιτρέπεται ευνοϊκότερη ρύθμιση.

3) Η αποζημίωση λόγω συνταξιοδότησης αυξάνεται από 1-7-2024 κατά 15%.

4) Το μειωμένο ωράριο κατά μία ώρα την ημέρα και άδεια 6 ημερών επιπλέον της κανονικής δικαιούνται και οι εργαζόμενοι που έχουν παιδιά έως 18 ετών ή ενήλικα που δεν εργάζονται και πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη ινσουλινοεξαρτώμενο ή τύπου 1 με ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω.

 

Μπορείτε να κατεβάσετε την σύμβαση ΕΔΩ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τα μέτρα πρόληψης των εταιρειών για τον κορονοϊό

Ioannis Terzakis

Επιθεώρηση Εργασίας: Οδηγός επίλυσης εργατικών διαφορών

@dmin

ΔΥΠΑ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας νέων

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα