ΕργασίαΝόμοι

Προ των πυλών βρίσκονται 153.500 νέες θέσεις εργασίας από τον ΟΑΕΔ

Προ των πυλών βρίσκονται 153.500 νέες θέσεις εργασίας από τον ΟΑΕΔ μέσω νέων προγραμμάτων που θα στοχεύουν στην απασχόληση ανέργων από διαφορετικές ηλικιακές ομάδες και βαθμίδες εκπαίδευσης.

Ο πρωθυπουργός είχε δώσει το «σήμα» για τις νέες δράσεις του Οργανισμού με τις πρόσφατες δηλώσεις του από το βήμα της Βουλής, εξαγγείλοντας τη δημιουργία 111.000 θέσεων εργασίας για ανέργους σε προγράμματα απόκτησης δεξιοτήτων. Οι απασχολούμενοι, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, θα ξεκινήσουν εντός του επόμενου διαστήματος εκπαίδευση και εξειδίκευση με σκοπό να απορροφηθούν στην αγορά εργασίας.

Δείτε τα νέα προγράμματα που έρχονται σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ΟΑΕΔ:

Κατάρτιση 52.000 νέων εως 22 ετών σε προγράμματα αγροδιατροφής και πράσινης ανάπτυξης
Απασχόληση 36.500 ανέργων μέσω της νέα Κοινωφελούς σε δήμους, περιφέρειες και υπηρεσίες
3.000 θέσεις για άτομα με ειδικές ανάγκες. Υπενθυμίζεται ότι προσφάτως ο Οργανισμός προχώρησε στην αναμόρφωση ειδικού προγράμματος
22.000 προσλήψεις μακροχρόνια ανέργων
Εκπαίδευση 5.000 γυναικών σε νέες τεχνολογίες
Απασχόληση 2.500 αποφυλακισμένων με ειδικά προγράμματα κατάρτισης και επανένταξης
32.500 θέσεις εργασίας σε ειδικά προγράμματα για την Περιφέρεια. Ήδη πιλοτικές μορφές των συγκεκριμένων δράσεων έχουν αρχίσει να υλοποιούνται (πχ το πρόγραμμα της Μακεδονίας)
Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «οι πολιτικές απασχόλησης δε μπορεί και δεν πρέπει να είναι ένα πρόχειρο βάλσαμο σε μία ανοιχτή πληγή. Πρέπει να γίνουν, στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό, ένα μόνιμο μέσο αντιμετώπισης του μεγάλου προβλήματος της ανεργίας».

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Προσωπικά δεδομένα: Αίτημα χορήγησης πιστοποιητικού (ΑΠΔΠΧ 23/2020)

Ioannis Terzakis

ΑΣΕΠ: 1.000 προσλήψεις μονίμων σε δήμους

admin

ΙΕΛΚΑ: Σούπερ μάρκετ εστίες υπερμετάδοσης του κορονοϊού

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα