Δελτία ΤύπουΣυνεντεύξεις

Πρόσφατες Δράσεις, Συναντήσεις, Συνεντεύξεις του Βουλευτή Δημήτρη Κούβελα

Επισκεφθείτε το νέο μας website www.dkouvelas.gr

Πρωθυπουργός, Κυβέρνηση και Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας μια γροθιά στη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας στη Βουλή. Αναδείχθηκαν τα αδιέξοδα του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ που μετρούν πολιτικές απώλειες καθημερινά. Η διαφορά μας σε επίπεδο προσώπων και συμπεριφορών είναι χαώδης και οι πολίτες το αναγνωρίζουν. Προχωράμε μπροστά, συνεχίζουμε δυνατά !

Η ΔΡΑΣΗ ΜΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Νομοθετικό Έργο – Κοινοβουλευτικός Έλεγχος
ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ
Ομιλία μου στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων «Αναπτυξιακός νόμος – Ελλάδα Ισχυρή Ανάπτυξη».
Ο νέος αναπτυξιακός νόμος αποτελεί βασική παραγωγική μηχανή. Σηματοδοτείται η έξοδος της Ελλάδας στο ξέφωτο και δίνεται το σύνθημα για πολλές ακόμη μεγάλες επενδύσεις προς όφελος όλων. Στη Θεσσαλονίκη ήδη δρομολογούνται τα μεγάλα έργα υποδομής, στηρίζεται η καινοτομία και δημιουργούνται πολλές νέες και καλές δουλειές.

Ομιλία μου στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών : “Κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού Οικονομικού Έτους 2022”.

Ο προϋπολογισμός του 2022 είναι πυξίδα για την Ελλάδα του 2030. Προβλέπει λιγότερες επιβαρύνσεις και περισσότερες επενδύσεις. Επιπλέον ζήτησα να δοθεί η έκτακτη οικονομική ενίσχυση και στους νοσηλευτές των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας και στους εργαζόμενους στις Υγειονομικές Περιφέρειες.

Ομιλία μου στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης : “Εκσυγχρονισμός του Δικαίου Ανταγωνισμού για την Ψηφιακή Εποχή”.

Εκσυγχρονίζουμε το πλαίσιο του ανταγωνισμού στη χώρα μας. Αναβαθμίζουμε άμεσα την Επιτροπή Ανταγωνισμού, ενισχύοντας παράλληλα την ανεξαρτησία της. Δεν επιτρέπουμε τη λειτουργία μονοπωλίων, διασφαλίζοντας τον υγιή ανταγωνισμό, προς όφελος της οικονομίας και των πολιτών.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ – ΑΝΑΦΟΡΕΣ
Δίπλα στους εργαζόμενους σε παιδότοπους & escape rooms.

Με αναφορά μου στη Βουλή, ανέδειξα την ανάγκη αναστολής εργασίας για τους εργαζομένους σε παιδότοπους και escape rooms που επλήγησαν, λόγω των μέτρων περιορισμού, στην περίοδο των εορτών. Πετύχαμε να στηριχθούν  οι επιχειρήσεις και να διατηρήσουμε τις θέσεις εργασίας.

Διαβάστε την αναφορά

Αναφορά για τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς.

Με αναφορά μου προς το Υπουργείο Παιδείας, έφερα στη Βουλή το θέμα των 1.783 νεοδιόριστων εκπαιδευτικών, οι οποίοι ζητούν την μείωση του χρόνου υποχρεωτικής παραμονής στην θέση τοποθέτησης από δύο σχολικά έτη σε ένα, όπως ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια.

Διαβάστε την αναφορά

Αναφορά για την υποστελέχωση του Εφετείου  Θεσσαλονίκης.

Μετά τη συνάντησή μου με δικαστικούς υπαλλήλους, κατέθεσα αναφορά με την οποία ζητώ από τα συναρμόδια Υπουργεία να εξετάσουν άμεσα το ζήτημα της μεγάλης υποστελέχωσης στο Εφετείο Θεσσαλονίκης και να προχωρήσουν στην άμεση κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων.

Διαβάστε την αναφορά

Στήριξη των κυλικείων στα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία.

Με αναφορά που κατέθεσα προς τα αρμόδια Υπουργεία, έφερα στη Βουλή για ακόμη μία φορά τα αιτήματα του Σωματείου Κυλικειαρχών Δημοσίων και Ιδιωτικών Σχολείων Θεσσαλονίκης «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» για μείωση κατά 40% των ενοικίων  και για τη φετινή σχολική χρονιά.

Διαβάστε την αναφορά

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ 
Με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα
Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης προκειμένου τα επόμενα χρόνια να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο και να βελτιωθεί η καθημερινότητα των πολιτών. Τα μεγάλα έργα ήδη παίρνουν σάρκα και οστά.
Με τον Δήμαρχο Παύλου Μελά Δημήτρη Δεμουρτζίδη
Η συνάντηση επικεντρώθηκε στις εργασίες στο Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά, που θα αναβαθμίσει την περιοχή, στην αξιοποίηση του πρώην στρατοπέδου Καρατάσιου και στη χωροθέτηση σε αυτό του νέου Ογκολογικού Νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης.
Με τον Δήμαρχο Κορδελιού-Ευόσμου Κλεάνθη Μανδαλιανό
Τα έργα υποδομών που βρίσκονται σε εξέλιξη και οι ανάγκες του Δήμου για την πληρέστερη στελέχωσή του κυριάρχησαν στη μεταξύ μας συζήτηση. Μετέφερα στους αρμόδιους Υπουργούς τα αιτήματα της Δημοτικής Αρχής και στηρίζω σταθερά την ανάπτυξη στα δυτικά της πόλης.

Με τον Yφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη

Ζήτησα την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων και την άμεση κατασκευή κολυμβητηρίου στη δυτική Θεσσαλονίκη καθώς και την επίσπευση των εργασιών για την ανακαίνιση και του γυμναστηρίου βαρέων αθλημάτων στον Δήμο Παύλου Μελά.

Περισσότερα

Με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο

Ζήτησα να απαλλαχθεί το Α.Π.Θ από την παρουσία του αντιδημοκρατικού περιθωρίου που εμποδίζει την ακαδημαϊκή κοινότητα να αναπτυχθεί ελεύθερα. Έθεσα επίσης το ζήτημα των συνεχόμενων περιστατικών βίας μεταξύ ανηλίκων, το σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα ενώ μετέφερα παράλληλα και τα αιτήματα των αστυνομικών της πόλης.

Περισσότερα

Με τον Πρόεδρο του ΟΑΣΘ Γιώργο Σκόδρα

Τα προβλήματα του ΟΑΣΘ δεν εξαλείφθηκαν και το γνωρίζουμε. Η προσπάθεια για ακόμη καλύτερες αστικές συγκοινωνίες στη Θεσσαλονίκη συνεχίζεται. Σημαντικές αποφάσεις απαιτούνται και για το μοντέλο λειτουργίας του Οργανισμού στο μέλλον.

Περισσότερα

Με τον πρόεδρο της ΑΖΚ Κυριάκο Λουφάκη

Εξωστρέφεια με πλούσιες διασυνοριακές συνεργασίες. Διάδραση με ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια. Εκπαίδευση και mentoring σε νεοφυείς επιχειρήσεις, ώστε να γίνουν ελκυστικές και βιώσιμες. Η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας ανεβάζει ταχύτητες. Η Θεσσαλονίκη μας αλλάζει με γρήγορους ρυθμούς.

Περισσότερα

Με τον Αντιστράτηγο Αναστάσιο Σπανό,
Διοικητή του Γ΄ Σ.Σ. / NRDC-GR
Συζητήσαμε για την εξοπλιστική θωράκιση των Ενόπλων Δυνάμεων, τις αμυντικές συμφωνίες με Γαλλία και  ΗΠΑ, την ετοιμότητα μας απέναντι σε κάθε είδους απειλή και την άψογη συνεργασία του  Στρατού μας στην αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών.
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ –

Η Θεσσαλονίκη πόλη – πρωταγωνίστρια στη νέα εποχή.
Άρθρο μου στο thessnews.gr

Η Θεσσαλονίκη εξελίσσεται σε έδρα ανάπτυξης, παιδείας και καινοτομίας. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι κερδίζει το στοίχημα ως πόλη–πρωταγωνίστρια στη νέα εποχή.

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Με τους Λουκία Γκάτσου και Λάμπρο Πέγκο στο Κανάλι της Βουλής
Αναπτυξιακό, προοδευτικό, κοινωνικό και ρεαλιστικό είναι το πρόσημο του προϋπολογισμού της κυβέρνησης για το 2022. Οι αριθμοί και το κλίμα στην οικονομία δείχνουν ότι πάμε καλά. Φυσικά στόχος μας είναι να πάμε ακόμα καλύτερα.
Στο “Δημότης online” με τον Παναγιώτη Κρινή στην TV100
Συζητήσαμε όλα τα θέματα της επικαιρότητας καθώς και τη βέλτιστη χωροθέτηση του νέου Ογκολογικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης που είναι στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου.

Mε την Αναστασία Γιάμαλη στο Kontra Channel

Η κυβέρνηση διαθέτει 1,7 δις για στήριξη στους λογαριασμούς φυσικού αερίου, ηλεκτρικού ρεύματος και επίδομα θέρμανσης ενώ την ίδια ώρα ελέγχει την αισχροκέρδεια με επιτυχία.

Δείτε τη συνέντευξη

Με τον δημοσιογράφο Λάζαρο Λαζάρου στην Εγνατία Τηλεόραση

Ο υπουργός Ανάπτυξης πέτυχε το καλύτερο δυνατό πλαφόν στην τιμή των PCR tests. Ήταν πολύ σημαντικό για μαθητές και γονείς να ανοίξουν με προσοχή τα σχολεία! Τα όποια μικροπροβλήματα αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία.

Δείτε τη συνέντευξη

Συζήτηση με τον Βαγγέλη Στολάκη στον Flash 99,4 FM

Εκπληρώνουμε την προεκλογική μας δέσμευση για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% και φτάσαμε σε ακόμη μεγαλύτερες μειώσεις. Συνεχίζουμε την πορεία για οικονομική ανάπτυξη, νέες και καλά αμειβόμενος θέσεις εργασίας.

Δείτε τη συνέντευξη

Με τον Βαγγέλη Μωυσή και την Ειρήνη Γκέλη στο Radio North 98.0

Η κυβέρνηση απέδειξε ότι έχει άμεσα αντανακλαστικά. Δόθηκαν 1,7 δις ευρώ μόλις εμφανίστηκε το παγκόσμιο φαινόμενο της αύξησης στις τιμές της ενέργειας σε φυσικό αέριο και ηλεκτρικό ρεύμα.

Δείτε τη συνέντευξη

Με τον Γιάννη Χαβιανίδη στον Flash 99,4 FM

Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει την τακτική «Όχι σε όλα». Στα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας και των συνεπειών της, η αξιωματική αντιπολίτευση προτείνει ακριβώς το αντίθετο χωρίς καμία σοβαρή επιχειρηματολογία.

Δείτε τη συνέντευξη

Στην εκπομπή “Τα λέμε” με τη Χριστίνα Τσόρμπα στη Βεργίνα TV

Δεν θα επιτρέψουμε να συνεχίσει να κινείται στο ΑΠΘ το αντιδημοκρατικό περιθώριο. Όπου υπάρχει αναρχία θα πρέπει η αστυνομία να επιβάλει την τάξη για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα.

Δείτε τη συνέντευξη

Στο ThessReport του TheCaller.gr με τον Ζαφείρη Κωνσταντινίδη

Εργαζόμαστε καθημερινά για την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης με έργα κι όχι με λόγια. Σύντομα οι δράσεις της κυβέρνησης θα γίνουν αισθητές και στην καθημερινότητα μας. Οι περιοχές της Δυτικής Θεσσαλονίκης μπαίνουν ξανά στο χάρτη της ανάπτυξης.

Δείτε τη συνέντευξη

Στο ΑΡΤ Channel με τον δημοσιογράφο Γιώργο Βαθιώτη

Συζητήσαμε για τα “συμβάντα” στην Αττική Οδό αλλά και για τη στήριξη της Κυβέρνησης σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εισαγόμενης ακρίβειας στους λογαριασμούς ρεύματος, φυσικού αερίου και πετρελαίου θέρμανσης.

Δείτε τη συνέντευξη

Με τον Περικλή Στέλλα, στο Radio North 98.0

Τα διαφορετικά αθλητικά «οπαδικά πιστεύω» δεν δικαιολογούν κανενός είδους βία, πόσο μάλλον μια δολοφονία. Πολιτεία, άνθρωποι του αθλητισμού και η κοινωνία πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας.

Δείτε τη συνέντευξη

Συνέντευξη με τον Χρήστο Τσαλικίδη στο Radio North 98.0

Η κυβέρνηση ενισχύει τα ευάλωτα νοικοκυριά, τους χαμηλοσυνταξιούχους, τις οικογένειες ατόμων με αναπηρία αλλά και όσους έχουν περισσότερη ανάγκη. Πολιτεία και κοινωνία, μαζί θα ξεπεράσουμε την πολύ δύσκολη συνθήκη.

Δείτε τη συνέντευξη

ΣΧΟΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Επεισόδιο “Πολάκη” στη Βουλή 

Όσοι πατούν πολιτικά σε δύο βάρκες, χωρίς καθαρή θέση απέναντι στο  πρωτοφανές για τα Κοινοβουλευτικά ήθη περιστατικό, ταυτίζονται στη συνείδηση των πολιτών με την πολιτική υποκρισία.
Δεν μπορείς να κρατάς ίσες αποστάσεις ανάμεσα στον Πολάκη και τον ΣΥΡΙΖΑ από τη μια και τους κανόνες της Δημοκρατίας και του Κοινοβουλίου από την άλλη.
Στήριξη στον Πρύτανη και στους θεσμούς

Οι απειλές κατά της ζωής του Πρύτανη του Α.Π.Θ. Νίκου Παπαϊωάννου από το γνωστό αντιδημοκρατικό περιθώριο είναι απολύτως απαράδεκτες και δεν έχουν θέση στη σημερινή Ελλάδα.Στηρίζουμε απερίφραστα τον Πρύτανη και τη διοίκηση του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου σε κάθε πρωτοβουλία τους για την ακαδημαϊκή ελευθερία.

Περισσότερα

Ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης στη Θεσσαλονίκη

Μεγάλη ικανοποίηση για την άμεση ενίσχυση, με επιπλέον 100 αστυνομικούς, της Γ.Α.Δ.Θ. Επί 2,5 χρόνια αγωνίζομαι για την επαναφορά του κλίματος ασφάλειας στις γειτονιές μας. Συνεχίζουμε προς αυτήν την κατεύθυνση.

Περισσότερα

ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στα εγκαίνια ενός κανούργιου Νηπιαγωγείου

Εγκαινιάσαμε το 7ο Νηπιαγωγείο Ευκαρπίας στον Δήμο Παύλου Μελά, δωρεά της κ. Αναστασίας Λαδένη. Παράδειγμα προσφοράς και αγάπης στον συνάνθρωπο και πηγή έμπνευση για όλους μας !

Περισσότερα

Στο “Φάρο του Κόσμου”

Σπουδαίο έργο επιτελείται στο “Φάρο του Κόσμου” της Ι. Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως από τον πατέρα Αθηναγόρα, αναβαθμίζοντας τη δύσκολη περιοχή του Δενδροποτάμου και βοηθώντας νέα παιδιά να βρούνε τον δρόμο τους.

Περισσότερα

Στην Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer

Πρωτοπόροι οι άνθρωποι στην Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών φροντίζουν τους ασθενείς, στηρίζουν τις οικογένειες τους, ερευνούν για τη νόσο και ενημερώνουν την κοινωνία για την αξία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης.

Περισσότερα

“Προσφέρω από Καρδιάς”

Οι εθελοντές του “Προσφέρω από Καρδιάς” στηρίζουν τους πιο αδύναμους συνανθρώπους μας με είδη πρώτης ανάγκης όλο το χρόνο. Αξίζει να δυναμώσουμε την προσπάθειά τους και να στηρίξουμε το σπουδαίο έργο τους.

Περισσότερα

Δίπλα στους ανθρώπους της ΕΛΕΠΑΠ και στο έργο τους

Στέκομαι στο πλευρό των εθελοντών της ΕΛΕΠΑΠ για τη συνέχιση του αξιοθαύμαστου έργου που επιτελούν εδώ και πολλές δεκαετίες. Προσφέρουν σπουδαίες υπηρεσίες στα γενναία παιδιά και στους ενήλικες ΑμεΑ σε ένα εξαιρετικά περιβάλλον.

Περισσότερα

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗ

“Θα ζει για πάντα στις καρδιές μας”
Θρηνούμε τον άδικο χαμό του 19χρονου Άλκη που έχασε τη ζωή του σε μια «ενέδρα θανάτου». Η ανησυχία μας για τα συνεχόμενα περιστατικά οπαδικής βίας που σημειώνονται στη Θεσσαλονίκη επιβεβαιώθηκε με τον πιο τραγικό τρόπο. Παρόλες τις προσπάθειες της αστυνομίας για αποτροπή περιστατικών χουλιγκανισμού, αυτά συνεχίζονται. Είναι αδήριτη η ανάγκη, για την επιβολή σκληρών μέτρων ουσιαστικής αντιμετώπισης αυτού του νοσηρού φαινομένου. Πρέπει να υπάρξει επιτάχυνση των διαδικασιών στις αρμόδιες υπηρεσίες και τη δικαιοσύνη για τον καταλογισμό ευθυνών στους δράστες και την παραδειγματική τιμωρία τους. Και επιτέλους οι ΠΑΕ να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
27 Ιανουαρίου, Μνήμη των Εβραίων του Ολοκαυτώματος
Τιμήσαμε και φέτος τη μνήμη των Ελλήνων Εβραίων, κυρίως συμπολιτών μας από τη Θεσσαλονίκη, θύματα του ναζιστικού Ολοκαυτώματος. Ποτέ ξανά δεν θα επιτρέψουμε στη μισαλλοδοξία, στον θρησκευτικό φανατισμό, στις διακρίσεις και στην αδιαφορία να οδηγήσουν τον άνθρωπο σε ανάλογη θηριωδία. Φωτογραφία από το “Μαύρο Σάββατο” στην πλατεία Ελευθερίας της Θεσσαλονίκης.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΒΕΛΑΣ
Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Ν.Δ.
Μητροπόλεως 47 | 54623, Θεσσαλονίκη
Τηλ.: 2310244755, 2310271191
web: www.dkouvelas.gr
email: kouvelas@otenet.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Καταγγελίες για επιθέσεις και μηνύσεις σε εκπαιδευτικούς

ΠΟΕ – ΟΤΑ: Προκήρυξη 24ωρης απεργίας στο σύνολο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

@dmin

Διακοπές ρεύματος την Κυριακή σε Δήμους Θεσσαλονίκης

Ioannis Terzakis

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα