Δελτία Τύπου

Τι προβλέπει η τροπολογία για τον ΟΑΣΘ που κατατέθηκε πριν λίγο

Οι 5 σημαντικότερες ρυθμίσεις 
για τον ΟΑΣΘ, με βάση την τροπολογία που αναμένεται να υπερψηφιστεί στο ν/σ του Υπουργείου Δικαιοσύνης, που συζητείται αυτή την ώρα είναι:

1. – Παρατείνεται για 3 χρόνια η διάρκεια λειτουργίας του ΟΑΣΘ, που λήγει την 3-12-2019 ή όπως αναφέρει η τροπολογία “για τον απολύτως αναγκαίο χρόνο και πάντως όχι πέραν της 31-12-2022”.

2.- Συνεχίζεται η δυνατότητα ανάθεσης έργου του ΟΑΣΘ σε ΚΤΕΛ και άλλους ιδιώτες, όπως προβλέπει ο Ν.4568/2018, άρθρ0 54, παρ.3 και 4,  επομένως θα προχωρήσει κανονικά η σύμβαση για την ανάθεση 26 ακόμη περιφερειακών γραμμών στην ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε.

3.- Προστατεύονται απόλυτα οι θέσεις των εργαζομένων, καθώς στην τροπολογία αναγράφεται ότι “επιτρέπεται η καταγγελία συμβάσεων, πλην των συμβάσεων εξηρτημένης εργασίας”.

4.- Αναστέλλεται ο συμψηφισμός απαιτήσεων του δημοσίου με απαιτήσεις από το δημόσιο που έχει ο ΟΑΣΘ, πρακτικά δηλαδή, η Δ.Ο.Υ. δεν θα μπορεί να κατάσχει τις επιδοτήσεις, ενώ “απελευθερώνεται” η φορολογική, αλλά και η ασφαλιστική ενημερότητα, την οποία ο ΟΑΣΘ θα μπορεί να λαμβάνει, παρά το γεγονός ότι οφείλει δεκάδες εκατομμύρια στη Δ.Ο.Υ. και τον ΕΦΚΑ.

5.- Επιτρέπεται στον ΟΑΣΘ να μισθώνει μεταχειρισμένα λεωφορεία τύπου Euro 4 και Euro 5, κατασκευής έτους 2005 και μετά.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

ota24-ΟΑΣΘ-ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ
makpress

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΕΔΕ

Μήνυμα του δημάρχου Βόλβης με αφορμή την επέτειο για την εξόντωση εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων του Πόντου

admin

Ιερά Σύνοδος: Οι αποφάσεις για Χριστούγεννα – Φώτα

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα