Δελτία Τύπου

Τι προβλέπει η τροπολογία για τον ΟΑΣΘ

Οι 5 σημαντικότερες ρυθμίσεις για τον ΟΑΣΘ, με βάση την τροπολογία που αναμένεται να υπερψηφιστεί στο ν/σ του Υπουργείου Δικαιοσύνης, που συζητείται αυτή την ώρα είναι:

1. – Παρατείνεται για 3 χρόνια η διάρκεια λειτουργίας του ΟΑΣΘ, που λήγει την 3-12-2019 ή όπως αναφέρει η τροπολογία “για τον απολύτως αναγκαίο χρόνο και πάντως όχι πέραν της 31-12-2022”.

2.- Συνεχίζεται η δυνατότητα ανάθεσης έργου του ΟΑΣΘ σε ΚΤΕΛ και άλλους ιδιώτες, όπως προβλέπει ο Ν.4568/2018, άρθρ0 54, παρ.3 και 4,  επομένως θα προχωρήσει κανονικά η σύμβαση για την ανάθεση 26 ακόμη περιφερειακών γραμμών στην ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε.

3.- Προστατεύονται απόλυτα οι θέσεις των εργαζομένων, καθώς στην τροπολογία αναγράφεται ότι “επιτρέπεται η καταγγελία συμβάσεων, πλην των συμβάσεων εξηρτημένης εργασίας”.

4.- Αναστέλλεται ο συμψηφισμός απαιτήσεων του δημοσίου με απαιτήσεις από το δημόσιο που έχει ο ΟΑΣΘ, πρακτικά δηλαδή, η Δ.Ο.Υ. δεν θα μπορεί να κατάσχει τις επιδοτήσεις, ενώ “απελευθερώνεται” η φορολογική, αλλά και η ασφαλιστική ενημερότητα, την οποία ο ΟΑΣΘ θα μπορεί να λαμβάνει, παρά το γεγονός ότι οφείλει δεκάδες εκατομμύρια στη Δ.Ο.Υ. και τον ΕΦΚΑ.

5.- Επιτρέπεται στον ΟΑΣΘ να μισθώνει μεταχειρισμένα λεωφορεία τύπου Euro 4 και Euro 5, κατασκευής έτους 2005 και μετά.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

ota24-ΟΑΣΘ-ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ
makpress

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Διακοπές ρεύματος την Κυριακή σε Δήμους Θεσσαλονίκης

Ioannis Terzakis

Ιερά Σύνοδος: Οι αποφάσεις για Χριστούγεννα – Φώτα

@dmin

Δήμος Κομοτηνής: Πρόσκληση σε εθελοντές εκπαιδευτικούς

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα