Βιογραφικό Δημάρχου Άργους – Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσου

admin

Ο Δημήτρης Καμπόσος γεννήθηκε και τελείωσε την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο Άργος. Είναι πατέρας τριών παιδιών και ζει μόνιμα στο Άργος. Σπούδασε στο Τ.Ε.Φ.Α.Α Αθηνών. Υπηρέτησε την πατρίδα στις ειδικές δυνάμειςως έφεδρος ανθυπολοχαγός, στους αλεξιπτωτιστές.

Επαγγελματική σταδιοδρομία:

Το 1989 ξεκίνησε την πρώτη του επιχείρηση, έφτιαξε το πρώτο γυμναστήριο στο Δήμο του Π. Φαλήρου ενώ το 1996 δημιούργησε  την δεύτερη εμπορική επιχείρηση πάνω σε μηχανήματα γυμναστικής, εισαγωγές και εμπόριο. Το 1999 έφτιαξε στην Ελλάδα τον πρώτο ηλεκτρονικό δάπεδο διάδρομο (μηχάνημα πάνω στο οποίο τρέχεις).

Τότε άρχισαν και οι εξαγωγές, όπου συνεργάστηκε  με πολλούς επιχειρηματίες σε Γερμανία, Ολλανδία, Δανία, Σερβία, Κύπρο κλπ. Το 2007 έφτιαξε  το μηχάνημα infrared και πήρε ΔΙΠΛΩΜΑ ΕΥΡΕΣΙΤΕΧΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ (Ο. Β. Ι) κάτι που για όποιον γνωρίζει, είναι πολύ δύσκολο να πάρει κανείς, διότι πρέπει το προϊόν να είναι μοναδικό στον κόσμο και χρειάζεται πολύς χρόνος για να πιστοποιηθεί η ευρεσιτεχνία.

Διορίστηκε ως καθηγητής Φυσικής Αγωγής σε διάφορα σχολεία (Γυμνάσια και Λύκεια στην Αθήνα αλλά και στην επαρχία). Το 2004, αξιολογήθηκε και τοποθετήθηκε προϊστάμενος στο γραφείο Φυσικής Αγωγής της Δ΄Αθήνας (σχολεία ευθύνης του ήταν τα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια της Νότιας Αττικής) όπου υπηρέτησε μέχρι τον Οκτώβρη του 2007.

Το ίδιο έτος στις κρίσεις των διευθυντών, αξιολογήθηκε και τοποθετήθηκε διευθυντής στο Πρώτο Λύκειο Άργους, θέση που κατείχε έως τον Δεκέμβριο του 2010.Είναι από τους μακροβιότερους  Δήμαρχους στον Δήμο Άργους Μυκηνών από το 2011 μέχρι και σήμερα και μάλιστα με τεράστια ποσοστά εκλογής . Το 2014 εκλέχθηκε Πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου ενώ επανεκλέγει  για δεύτερη θητεία το 2019.

Χαρακτηρίζεται από πολλούς ως αναμορφωτής δήμαρχος καθώς το έργο  του είναι το μεγαλύτερο όλων των Δημάρχων  των τελευταίων δεκαετιών.

Αίθουσα Τέχνης & Πολιτισμού Μέγας Αλέξανδρος, Ανάπλαση 50 στρεμμάτων στο Ιστορικό Κέντρο του Άργους η οποία πήρε και το χρυσό βραβείο στα BestCityAwards 2017 , 2 σχολεία, κολυμβητήριο, Σχέδιο πόλης του νοτίου τμήματος, δωρεάν ασφάλιση των μαθητών από το Νηπιαγωγείο, δωρεάν εκδρομές για όλους τους μαθητές της Γ’ Λυκείου.  Η δημοτική αρχή Καμπόσου έφερε στο Άργος 3 σχολές ΑΣΠΑΙΤΕ-Σχολή Τουριστικών ΙΕΚ Μαγειρικής, Εργοστάσιο Διαχείρισης Απορριμμάτων και άλλα πολλά!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα