Βιογραφικό Δημάρχου Δήμου Αιγάλεω: Γιάννη Γκίκα

admin

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αιγάλεω όπου κατοικεί μόνιμα μέχρι και σήμερα.
Ολοκλήρωσε τις βασικές του σπουδές στο 1ο Γυμνάσιο-Λύκειο Αιγάλεω (Κεντρικό).

Είναι Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος – Μηχανικός από το 1986, με MSc στον Ενεργειακό Τομέα.
Είναι πατέρας δύο παιδιών, του Γιώργου και της Κλεοπάτρας.

Εργάστηκε σε Τεχνικές Εταιρείες και από το 1986 έως και σήμερα διατηρεί με συνεργάτες ιδιωτικό γραφείο Μελετών και Επιβλέψεων Ιδιωτικών και Δημοσίων Έργων.

Είναι Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Μηχανικών Δυτικής Αττικής.

Από το 2003 έως το 2019 εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Αιγάλεω . Επί 7 έτη (2004-2010) διετέλεσε Αντιδήμαρχος Έργων-Τεχνικών Υπηρεσιών και Αναπληρωτής Δημάρχου. Το 2014 συμμετείχε στις αυτοδιοικητικές εκλογές ως Υποψήφιος Δήμαρχος Αιγάλεω με τον Συνδυασμό «ΣΥΜΜΑΧΙΑ για το Αιγάλεω» και εκλέχτηκε Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Το 2019 εκλέγεται Δήμαρχος Αιγάλεω .

Είναι Μέλος του Τεχνικού Συμβουλίου Δημοσίων Έργων της Περιφέρειας Αττικής ως εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ), τα τελευταία 8 χρόνια. Είναι εκλεγμένο μέλος της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).

Υπήρξε Πρόεδρος της Δημαρχιακής Επιτροπής του Δήμου Αιγάλεω για 6 χρόνια (από 2004 μέχρι 2010), ενώ ήταν εκλεγμένο μέλος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ) επί 7 χρόνια (από το 2003 μέχρι το 2010).

Με μεγάλη επιτυχία, εκπροσώπησε το Δήμο, την ΚΕΔΕ και τον ΑΣΔΑ σε σημαντικά Συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, για την Αυτοδιοίκηση και το Περιβάλλον.

Παράλληλα με την αυτοδιοικητική του δραστηριότητα, διετέλεσε Αντιπρόεδρος στην ΠΑΕ Αιγάλεω (από το 2002 έως το 2005), αναλαμβάνοντας την εκπροσώπηση της σε όλα τα μεγάλα ιστορικά ραντεβού της ομάδας εντός και εκτός Ελλάδας.

Κατά τα έτη 2004 – 2007 διετέλεσε Μέλος του Συμβουλίου Χωροταξίας, Οικισμού και Περιβάλλοντος (Σ.Χ.Ο.Π.) Δυτικού Τομέα Αθήνας. Υπήρξε Μέλος της Επιτροπής Θεσμών της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) όπου και την εκπροσωπούσε σε Επιτροπές Αξιολόγησης Μελετοκατασκευών.

Υπήρξε Μέλος της Επιτροπής Άρθρου 152 της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής (ΑΔΑ). Διετέλεσε Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργείο Εσωτερικών και συγκεκριμένα της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού και Διαχείρισης Αποβλήτων.

Στο πλαίσιο της αυτοδιοικητικής πορείας Α’ και Β’ βαθμού, ασχολήθηκε με τον προγραμματισμό, συντονισμό και εκτέλεση προγραμμάτων ΕΣΠΑ με αντικείμενο αναπλάσεις περιοχών, ενεργειακών συστημάτων και έργων ΠΕΠ.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα