Βιογραφικό Δημάρχου Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων: Διονυσίου Μπαλιούκου

admin

Γεννήθηκε στη Φρίξα Ολυμπίας το 1951 από γονείς αγρότες. Τελείωσε το Γυμνάσιο στα Κρέστενα.Σπούδασε στη Σχολή Νομικών και Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπηστημίου Θεσσαλονίκης, Οικονομικές Επιστήμες.Ασκεί το επάγγελμα του Οικονομολόγου διατηρώντας γραφεία στα Κρέστενα και στη Ζαχάρω.

Είναι παντρεμένος με τη Σοφία Πανταζοπούλου, Καθηγήτρια Φιλόλογο και έχει δύο αγόρια.

Κατά τη διάρκεια της φοιτητικής του ζωής συμμετέχει στο φοιτητικό κίνημα.Έχει αναπτύξει έντονη Κοινωνική δράση.

Υπήρξε:
  • Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Ηλείας του Συνδέσμου για τη δημιουργία Οικονομικού Επιμελητηρίου [Σ.Δ.Ο.Ε.] στον αγώνα των Οικονομικών Επιστημόνων για τη δημιουργία Επιμελητηρίου.
  • Πρόεδρος Νομαρχιακής Επιτροπής Τουρισμού του ΝομαρχιακούΣυμβουλίου Ηλείας, καθώς και στις Επιτροπές Παιδείας και Γεωργίας.
  • Εκλέγεται για πρώτη φορά το 1983 αιρετός Νομαρχιακός Σύμβουλος της Επαρχίας Ολυμπίας και επανεκλέγεται το 1985, 1987 και 1989.
  • Το 1994 με το θεσμό της Αιρετής Νομαρχιακής Αυτ/σης εκλέχτηκε πρώτος Νομαρχιακός Σύμβουλος της Επαρχίας Ολυμπίας.
  • Το 1998 εκλέγεται πρώτος Δήμαρχος του διευρυμένου Δήμου Σκιλλούντος, με έδρα τα Κρέστενα και 15 ακόμη Δημοτικά Διαμερίσματα, τρίτου Δήμου σε πληθυσμό και δεύτερου σε έκτασητου Νομού Ηλείας.
  • Επίσης την τετραετία 1999 – 2002 εκλέγεται στη Διοικούσα Επιτροπή της ΤΕΔΚ, καθώς και Πρόεδρος αυτής.

Στις Δημοτικές Εκλογές του 2002 και του 2006 επανεκλέγεται Δήμαρχος Σκιλλούντος, καθώς και στη Διοικούσα Επιτροπή της ΤΕΔΚ ν. Ηλείας.

Από το έτος 2003 μέχρι και σήμερα είναι Πρόεδρος της εταιρείας ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΣ [ΑΝ.ΟΛ.] Α.Ε. με έδρα τα Κρέστενα, η οποία διαχειρίζεται Ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά Προγράμματα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα