Βιογραφικό Δημάρχου Δήμου Γαύδου: Στεφανάκη Λίλιαν

admin

Η Λίλιαν Στεφανάκη, γεννημένη το 1965, είναι κόρη του Μανούσου Στεφανάκη και της Δέσποινας Στεφανάκη το γένος Κουφιδάκη. Η πατρική οικογένεια του Μανούσου Στεφανάκη ζούσε στη Γαύδο μέχρι το 1990 και είναι δεδομένοι οι στενοί δεσμοί με το νησί οι οποίοι δεν  σταμάτησαν ποτέ.

Είναι MSc Δασολόγος απόφοιτος του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο με αντικείμενο «Περιβαλλοντικός Σχεδιασμός Πόλεων και Κτιρίων». Απέκτησε πιστοποιητικό εξειδίκευσης από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με αντικείμενο το  «Περιβάλλον και Βιώσιμη Ανάπτυξη» και πιστοποιητικό επιμόρφωσης ως μηχανικός Η/Υ.

Μετά την αποφοίτησή της εγκαταστάθηκε στα Χανιά όπου εργάστηκε ως δασολόγος στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Ως ιδιώτης δασολόγος, εργολήπτης δημοσίων έργων μεγάλης τάξης, κατασκεύασε δημόσια έργα πρασίνου σε όλη τη χώρα και στη συνέχεια ως δασολόγος του δημόσιου τομέα εργάστηκε στη Δ/νση Δασών Χανίων έως και το 2017 που αποχώρησε λόγω συνταξιοδότησης έχοντας επαγγελματική εμπειρία 27 έτη.

Τα τελευταία έτη της σταδιοδρομίας της στη Δ/νση Δασών Χανίων διατέλεσε Υπεύθυνη του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς (Φαράγγι Σαμαριάς) αποκτώντας μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση Προστατευόμενων Περιοχών όπως είναι και η Γαύδος. Επιπλέον, εκπαιδεύτηκε και εργάστηκε ως επιστημονικό προσωπικό στο Δήμο Κεραμιών την περίοδο εφαρμογής του σχεδίου Καποδίστριας. Το διάστημα της θητείας στο Δημόσιο απέκτησε εμπειρία στη Δημόσια Διοίκηση απαραίτητο προσόν για την ενασχόληση με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα