Βιογραφικό Δημάρχου Δήμου Κηφισιάς: Γιώργου Θ. Θωμάκου

admin

Γεννήθηκε  το  1967. Είναι  γιος Ταξιάρχου εν αποστρατεία της Πολεμικής Αεροπορίας  και κατάγεται από την Μάνη. Από την πλευρά της μητέρας του κατάγεται από  την Καππαδοκία της Μικράς Ασίας, όπου ο προπάππους του υπήρξε δάσκαλος και ιερέας του Ελληνικού πληθυσμού και εξορίσθηκε από τις τουρκικές αρχές.

Αποφοίτησε από το Πρότυπο Κλασσικό Λύκειο Αναβρύτων και τη Νομική Σχολή Αθηνών. Μάχιμος Δικηγόρος Αθηνών από το 1993, διατηρεί Γραφείο μαζί με την σύζυγο του Δικηγόρο Γεωργία Παπαευθυμίου .  Ως Δικηγόρος βρισκόταν συστηματικά στο πλευρό αδύναμων συμπολιτών μας, ενώ πολλές φορές εκπροσώπησε Συλλόγους και ομάδες πολιτών σε υποθέσεις περιβάλλοντος και ποιότητας ζωής.

Εργάστηκε ως δημοσιογράφος στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο του ANTENNA, στον Ελληνοκυπριακό Ραδιοφωνικό Σταθμό, ενώ συνεργάστηκε με τοπικές εφημερίδες της Κηφισιάς και του Αμαρουσίου.

Ασχολήθηκε ενεργά με τον μαθητικό και φοιτητικό συνδικαλισμό.

Εκλεγόταν  από το 1994 έως το 2010, που αποχώρησε οικειοθελώς, Δημοτικός Σύμβουλος Κηφισιάς  και επί τρεις θητείες υπήρξε ο νεότερος Σύμβουλος.

Διετέλεσε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς,  Αντιδήμαρχος, Πρόεδρος της Ανθοκομικής Έκθεσης, του Αθλητικού Οργανισμού, του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού «Σοφία Γκίκα», της Σχολικής Επιτροπής του 6ου Δημοτικού Σχολείου – Πηνελόπη Δέλτα, Αντιπρόεδρος και μέλος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Κηφισιάς.

Συμμετείχε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Αθλητικού Σωματείου «ΗΡΑΚΛΗΣ  ΚΗΦΙΣΙΑΣ», συνεργάστηκε με το Διεθνές Ίδρυμα Ολυμπιακής και Αθλητικής Παιδείας  και τον  αείμνηστο Πρόεδρο του Αντώνιο Τζήκα. Είναι επίσης  μέλος πολλών συλλόγων της  Κηφισιάς και ενεργό μέλος του Λαϊκού Θεάτρου της Νέας Ερυθραίας.

Το  2004 ορίστηκε από την Κυβέρνηση, στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Θερμικών Λεωφορείων – Ε.ΘΕ.Λ  (πρώην Ε.Α.Σ.)  και στην συνέχεια εκλέχτηκε Αντιπρόεδρος της.

Το 2014 ίδρυσε τον Ανεξάρτητο Συνδυασμό «ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ- ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΝΕΑΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ & ΕΚΑΛΗΣ» και στις δημοτικές εκλογές αναδείχθηκε Δήμαρχος.

Ως Δήμαρχος προώθησε ιδιαίτερα την Τοπική Δημοκρατία και καθιέρωσε νέους θεσμούς συμμετοχής των πολιτών.  Επίσης έδωσε έμφαση στην διατήρηση της Παραδοσιακής Φυσιογνωμίας και της Εμπορικότητας της πόλης, στην Προστασία του Περιβάλλοντος και στην προώθηση προγραμμάτων Νεανικής Επιχειρηματικότητας.

Με την σύζυγο του,  έχουν αποκτήσει τον  Θωμά – Γιώργο και την Κλειώ – Γαρυφαλλιά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα