Βιογραφικό Δημάρχου Δήμου Μινώα Πεδιάδας: Εμμανουήλ Φραγκάκη

admin

Ο Μανώλης  Φραγκάκης γεννήθηκε στον Νιπιδιτό Πεδιάδος. Αποφοίτησε από το Καπετανάκειο και σπούδασε Γεωπονική στο Παλέρμο της Ιταλίας.

Σαν γεωπόνος εργάστηκε στο Συνεταιρισμό Μπανανοπαραγωγών  Άρβης  και κατόπιν στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου. Το 1992 ίδρυσε την INTEREXPO A.E.(εισαγωγική-εξαγωγική εταιρεία) στην οποία είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος έως και σήμερα.

Είναι παντρεμένος και έχει δύο γιούς.

Η προσφορά  του στο κοινωνικό γίγνεσθαι  είναι σημαντική, αρχικά ως εκπρόσωπος των εργαζομένων της ΕΑΣΗ στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου(1983-1989) και στη συνέχεια ως εκπρόσωπος του Παραρτήματος Κρήτης στο Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος(1992-2006).

Από το 2003 έως το 2007 ήταν Διαχειριστής της Αγροαναπτυξιακής Α.Ε. της Νομαρχίας  Ηρακλείου, ενώ από το 2006 έως το 2012 υπήρξε μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Επιμελητηρίου Ηρακλείου ως Οικονομικός Επόπτης.

Από το 2007 έως και το 2008 διετέλεσε Πρόεδρος τοu Παραρτήματος Ηρακλείου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και από το 2014 έως το 2017 υπήρξε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μινώα Πεδιάδος.

Από το 2015 έως και σήμερα είναι A’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και από το 2010 μέχρι σήμερα είναι πρόεδρος του Δικτύου Κρητικού ελαιολάδου.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα