Βιογραφικό Δημάρχου Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου: Γιάννη Στεφανάκη

admin

Γεννήθηκε το 1973 και κατάγεται από το Ψυχρό Οροπεδίου Λασιθίου. Είναι γιος του Γιώργου Στεφανάκη και της Μαρίκας Καραβαλάκη. Είναι παντρεμένος με την Ελπίδα Κατεχάκη ,Δικηγόρο, και έχουν δύο παιδιά, τον Γιώργο και τον Γιάννη.

Το 2014 εκλέχτηκε για πρώτη φορά Δήμαρχος στον Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου.

Την ίδια χρονιά εκλέχτηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης καθώς και μέλος της Επιτροπής των Ορεινών Περιοχών της ΚΕΔΕ.

Το 2015 εκλέχτηκε ομόφωνα Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας  Νομού Λασιθίου.

Το 2019 επανεξελέγη Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου.

Τον Αύγουστο του 2019 επανεξελέγη ομόφωνα Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Νομού Λασιθίου.

Τον Νοέμβριο του 2019 επανεξελέγη στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Κρήτης.

Είναι πτυχιούχος Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων του ΑΤΕΙ Πειραιά , και έχει διδάξει Πληροφορική στην Α’ βάθμια και Β’ βάθμια Εκπαίδευση, καθώς και στα Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Υπήρξε εργαστηριακός συνεργάτης στο ΑΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ(νυν ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ)  και δίδαξε επί σειρά ετών το μάθημα της Ρομποτικής στο Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής και Πολυμέσων.

Έχει εκπαιδευτεί στο σχολείο του ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ.

Έχει ασχοληθεί στον ιδιωτικό τομέα με διαδικασίες πιστοποίησης ποιότητας (ISO) καθώς και με σχεδιασμό και εφαρμογή συστημάτων Πληροφορικής σε επιχειρήσεις.

Τη δεκαετία του ’90 συμμετείχε στην ομάδα νέων Λασιθίου η οποία δημιούργησε το «Εκπαιδευτικό Εργαστήριο Σύγχρονης Τεχνολογίας Οροπεδίου Λασιθίου», ως εκπρόσωπος στην τότε ΕΟΚ (πρόγραμμα PETRA).

Ως φοιτητής συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα από διάφορες θέσεις και συμμετείχε στην AEGEE στη συντακτική επιτροπή του EUROPOLIS.

Διετέλεσε μέλος και Γ. Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου Ψυχρού, «ο Ξένιος Ζεύς».

Είναι ιδρυτικό μέλος του ΕΟΣ Λασιθίου.

Από το 2008 έως το 2011 διετέλεσε Πρόεδρος της Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών για τον Νομό Λασιθίου.

Το 2017 εκλέχτηκε μέλος του Ελληνοκινεζικού Οικονομικού Συμβουλίου.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα