Βιογραφικό Δημάρχου Δήμου Παλλήνης: Αθανάσιου Ζούτσου

admin

Ο Δήμαρχος Παλλήνης κ. Αθανάσιος Ζούτσος γεννήθηκε το 1959 στη Δρυμώνα Ροβιών της Εύβοιας.

Απόφοιτος της Νομική Σχολής του Πανεπιστημίου της Αθήνας άσκησε από τα πρώιμα φοιτητικά χρόνια έντονη πολιτική και κοινωνική δράση συμμετέχοντας στο φοιτητικό κίνημα. Είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και Ασκεί μαχόμενη δικηγορία από το 1984. Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Κατοικεί στο Γέρακα από το 1994, χρονιά από την οποία εκλέγεται συνεχώς Δημοτικός Σύμβουλος. Συμμετείχε σε διάφορες επιτροπές του Δήμου από το 1995 ως το 1998, ενώ από το 1999 ως το 2004 άσκησε τα καθήκοντα του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τη διετία 2005 – 2006 διετέλεσε Αντιδήμαρχος Γέρακα.

Στις δημοτικές εκλογές του 2006 ηγήθηκε του Συνδυασμού «Γέρακας, η πόλη μας» και εκλέχθηκε για πρώτη φορά Δήμαρχος.

Στις δημοτικές εκλογές του 2011 ηγήθηκε του συνδυασμού «ΑΝΘΟΥΣΑ – ΓΕΡΑΚΑΣ – ΠΑΛΛΗΝΗ – Μια πόλη για όλους» και εκλέχθηκε Δήμαρχος του νέου Καλλικρατικού Δήμου Παλλήνης.

Στις δημοτικές εκλογές του 2014 ηγήθηκε του συνδυασμού «ΑΝΘΟΥΣΑ – ΓΕΡΑΚΑΣ – ΠΑΛΛΗΝΗ – Μια πόλη για όλους» και εκλέχθηκε για 2η φορά Δήμαρχος του Καλλικρατικού Δήμου Παλλήνης.

Εκλέχθηκε και ήταν μέλος:

  • Του Διοικητικού Συμβουλίου της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Αττικής (ΤΕΔΚΝΑ) από το 2008 έως το 2010.
  • Του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) από το 2011 έως το 2014 

Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) από το 2014 για την τρέχουσα Δημοτική περίοδο.

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα