Βιογραφικό Δημάρχου Δήμου Ρήγα Φεραίου: Δημήτρη Νασίκα

admin

Ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, Δημήτρης Νασίκας γεννήθηκε στο Βελεστίνο Ν. Μαγνησίας το έτος 1961. Είναι παντρεμένος με την Τοπογράφο Μηχανικό, Βάσω Χατζηπλή, πτυχιούχο του Πολυτεχνείου Θεσσαλονίκης με την οποία έχουν δύο παιδιά, τον Στέργιο, φοιτητή της Ιατρικής Σχολής Πάτρας και τον Πάρη, φοιτητής της Ιατρικής Σχολής Θεσσαλονίκης.

Αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Βελεστίνου και το 1980 εισήχθη στην Φυσικομαθηματική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από όπου αποφοίτησε το 1985. Υπηρέτησε ως Έφεδρος Αξιωματικός Πυροβολικού και είναι απόφοιτος της Ανώτατης Σχολής Πολέμου Θεσσαλονίκης. Από το 1987 έως και το 2008 δραστηριοποιούταν επαγγελματικά στο χώρο της εκπαίδευσης με δύο φροντιστήρια, ένα στο Βελεστίνο και ένα στο Στεφανοβίκειο του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Παράλληλα δημιούργησε ένα Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και υπήρξε και ιδιοκτήτης βιβλιοπωλείου στο Βελεστίνο. Για δύο συνεχή έτη εξέδιδε την τοπική εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΝΩΜΗ». Ακολούθως, διορίστηκε ως καθηγητής στο Γενικό Λύκειο Βελεστίνου και υπήρξε μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Φυσικής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Διετέλεσε Γραμματέας του Πολιτιστικού Συλλόγου του Βελεστίνου. Είχε και έχει πλούσια κοινωνική και πολιτιστική δραστηριότητα. Από τα μαθητικά του χρόνια ασχολήθηκε με τα κοινά. Στα φοιτητικά του χρόνια είχε έντονη πολιτική δράση στο φοιτητικό κίνημα. Από το 1993 έως και το 2003 υπήρξε μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου Φροντιστών Ν. Μαγνησίας όπου διετέλεσε Αντιπρόεδρος για δύο χρόνια. Από το 1993 έως και το 2003 εκλεγόταν αντιπρόσωπος των καθηγητών φροντιστών του Ν. Μαγνησίας στην Ο.Ε.Φ.Ε. (Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας).

Στις εκλογές του έτους 2014 εκλέγεται Δήμαρχος του Δήμου Ρήγα Φεραίου και αναλαμβάνει τα καθήκοντα του την 1η Σεπτεμβρίου 2014. Κατόπιν επανεκλέχθηκε στον δημαρχιακό θώκο κατά τις εκλογές της 26ης Μαΐου 2019.

Υπηρετεί έναν ποικιλόμορφο Δήμο που αποτελείται από τον πρώην Δήμο Φερών, τον πρώην Δήμο Κάρλας και την πρώην Κοινότητα Κεραμιδίου, με αίσθημα ευθύνης, διαφάνειας και αξιοκρατίας.

Στόχος του από την πρώτη ημέρα της εκλογής του είναι η ορθή διοίκηση και λειτουργία του Δήμου, η ανάδειξη και ανάπτυξη της περιοχής, η κατασκευή έργων υποδομής σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου και η δημιουργία ενός Δήμου που στηρίζεται στη διαφάνεια, τη νομιμότητα και το σεβασμό στα δικαιώματα των δημοτών.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα