Βιογραφικό Δημάρχου Δήμου Σπετσών: Παναγιώτη Κ. Λυράκη

admin

Ο Παναγιώτης Λυράκης, γιός του Κωνσταντίνου και της Ευσταθίας Λυράκη, γεννήθηκε  το 1966 και μεγάλωσε στις Σπέτσες. Είναι διεζευγμένος, πατέρας δύο γιών του 19 ετών Κωνσταντίνου και του 18 ετών Νικολάου, και αδερφός του συμβολαιογράφου Γιώργου Λυράκη. Aποφοίτησε από  το Λύκειο Σπετσών.

ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ

To 1997, αποφασίζει να αναπτυχθεί επιχειρηματικά στον τομέα των θαλασσίων μεταφορών έχοντας στην κατοχή του δύο πλωτά μεταφορικά σκάφη, εγχείρημα που μέχρι σήμερα στέφεται με απόλυτη  επιτυχία.

Ακολουθώντας μια ομολογουμένως επιτυχημένη επαγγελματική πορεία στον κλάδο των θαλάσσιων μεταφορών, το 2002 και κατόπιν ψηφοφορίας, αναδεικνύεται πρόεδρος του επαγγελματικού σωματείου επιβατικών τουριστικών σκαφών και θαλασσίων ταξί, «Αρμάτα – Αργώ», θέση που διατηρεί μέχρι και σήμερα.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Aπό την νεανική ηλικία, όντας ευαισθητοποιημένος στα ζητήματα που απασχολούν τις Σπέτσες, αναμειγνύεται ενεργά σε συλλόγους πολιτιστικούς,εκκλησιαστικούς κ.τ.λ., ευαγή και κοινωφελή ιδρύματα, αναπτύσσοντας πλούσια κοινωνική δράση. Για πρώτη φορά θέτει υποψηφιότητα το 2002 ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Σπετσών, όπου καταλαμβάνει αρχικά επιλαχούσα θέση, ενώ στη συνεχεία εκλέγεται. Το 2006, δηλώνει και πάλι υποψηφιότητα δημοτικού συμβούλου και εκλέγεται με άνεση. Το 2008, αναλαμβάνει καθήκοντα αντιδημάρχου και αναπληρωτή δημάρχου, θέση που κατείχε μέχρι και την 1η Ιουλίου του 2010, όπου και δήλωσε οικειοθελή παραίτηση  επί των καθηκόντων του, έπειτα από ασυμφωνία απόψεων και θέσεων με τον νυν δήμαρχο.

Στις εκλογές του 2010, έχοντας πλέον ωριμότητα και πλήρη γνώση της Αυτοδιοίκησης, και έπειτα από έντονη προτροπή των συμπολιτών του, δημιουργεί το συνδυασμό «Σπέτσες – Ενεργοί Πολίτες» και θέτει υποψηφιότητα Δημάρχου Σπετσών.

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014, επανεξελέγη Δήμαρχος Σπετσών.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα