Βιογραφικό Δημάρχου Δήμου Βριλησσίων: Ξενοφών Μανιατογιάννη

admin

Γεννήθηκε το 1974 στην Αθήνα και από το 1979 κατοικεί στα Βριλήσσια, στην οδό Θερμοπυλών 16α, όπου διαμένει με την οικογένειά του.

Τελείωσε το 1ο Δημοτικό σχολείο Βριλησσίων και το μοναδικό Γυμνάσιο – Λύκειο της περιοχής. Είναι πτυχιούχος Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με ειδικότητα στις μελέτες συγκοινωνιακών και κυκλοφοριακών έργων και στην περιφερειακή ανάπτυξη.

Από το 1997 έως το 2003 εργάστηκε ως εξωτερικός συνεργάτης σε εταιρίες τοπογραφικών μελετών και μελετών έργων οδοποιίας. Από το 2003 έως 2014 εργάστηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας διατηρώντας τεχνικό γραφείο μελετών και τοπογραφικών εφαρμογών στα Βριλήσσια.

Η ενασχόλησή του με τα κοινά ξεκινά στις αρχές της δεκαετίας του 1990 από το φοιτητικό κίνημα και λίγο αργότερα αρχίζει να ασχολείται ενεργά με την αυτοδιοίκηση και τα δημοτικά πράγματα της περιοχής του. Από το 1998 εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος Βριλησσίων, αρχικά με το συνδυασμό «Βριλήσσια Ανθρώπινη Πολιτεία» και στη συνέχεια με το συνδυασμό «Βριλήσσια Δήμος Δημιουργίας.

Την περίοδο 1999-2000 διετέλεσε μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του ΣΠΑΠ (Σύνδεσμος προστασίας και ανάπλασης Πεντελικού Όρους). Την περίοδο 1999-2002 διετέλεσε μέλος της δημοτικής επιχείρησης Ανάπτυξης Βριλησσίων (ΔΕΑΒ). Επίσης, την ίδια χρονική περίοδο διετέλεσε πρόεδρος των επιτροπών δημοπρασίας τεχνικών έργων του Δήμου Βριλησσίων.
Από το 2000 έως το 2010 διατέλεσε μέλος και αντιπρόεδρος της Δημαρχιακής επιτροπής του Δήμου Βριλησσίων.

Ιδρυτικό μέλος του συλλόγου Μεσσηνίων Βριλησσίων «η Ελαία», διετέλεσε μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του συλλόγου κατά την περίοδο 2007 – 2009.

Το 2010 εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου του νεοϊδρυθέντος, από τον ίδιον πλέον, συνδυασμού «Βριλήσσια Δήμος Δημιουργίας». Στην ίδια εκλογική διαδικασία η δημοτική του παράταξη εκλέγεται στη θέση της μείζονος αντιπολίτευσης μετά τον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών, εκλέγοντας 7 συνολικά δημοτικούς συμβούλους, ενώ αμέσως μετά τις εκλογές μετατρέπεται σε «Κίνηση Δημοτών Βριλήσσια Δήμος Δημιουργίας».

Από το 2011 είναι μέλος του συνδέσμου για τη βιώσιμη ανάπτυξη των Πόλεων (ΣΒΑΠ).

Επίσης από το 2011 είναι μέλος του Ειδικού Διαβαθμικού Συνδέσμου Νομού Αττικής.

Εξελέγη Δήμαρχος Βριλησσίων το Μάιο του 2014.

Από το 2014 μέλος της ΠΕΔΑ (Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής) και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας ΠΕΔΑ.

Από το 2015 μέλος του ΣΥΠΟΘΑ (Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων) Ανατολικής Αττικής.

Εξελέγη το 2019 μέλος του Δ.Σ του ΔΕΠΑΝ (Δίκτυο Πόλεων για την Ανάπτυξη).

Είναι παντρεμένος με την ‘Αννα Αναστασιάδου Κοινωνική Ανθρωπολόγο και έχουν αποκτήσει δυο παιδιά, την Κωνσταντίνα και την Ιωάννα.

Επανεξελέγη Δήμαρχος Βριλησσίων τον Ιούνιο του 2019.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα