Βιογραφικό Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα

admin

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου στις αυτοδιοικητικές εκλογές Ιουνίου του 2019, με τη στήριξη της Ν.Δ.

Από τον Ιανουάριο του 2007 και επί τρεις συνεχόμενες θητείες εκλέχτηκε Δήμαρχος Καλαμάτας. Μετά τη δημιουργία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου, εξελέγη πρώτος Πρόεδρός της (2011 -2014).

Εξελέγη επίσης τρεις φορές Νομαρχιακός Σύμβουλος, με το ψηφοδέλτιο του αείμνηστου Νομάρχη Παναγιώτη Φωτέα και του μετέπειτα Νομάρχη Δημήτρη Δράκου.

Για δώδεκα χρόνια διετέλεσε στέλεχος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας, συγκεκριμένα για 7 χρόνια αναπληρωτής Νομάρχη και Πρόεδρος Νομαρχιακών Επιτροπών (Διοίκησης, Οικονομίας, Παιδείας, Υποδομών) και για 5 χρόνια Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Μεσσηνίας.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Γεννήθηκε στο Κέντρο Αβίας (Μάνη) το 1950. Είναι παντρεμένος με την Αναστασία Μηλίτση και πατέρας τριών παιδιών.

Σπούδασε στη Φιλοσοφική και στη Νομική Σχολή (Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών).

Ως καθηγητής εργάσθηκε για πολλά χρόνια στην Καλαμάτα (4ο Λύκειο) και υπήρξε ενεργό συνδικαλιστικό στέλεχος από την αρχή της σταδιοδρομίας του, όπου πάντοτε τιμήθηκε με την ψήφο των συναδέλφων του σε δεκάδες εκλογικές αναμετρήσεις.

Στην πόλη της Καλαμάτας διαμένει πάνω από 40 χρόνια και είναι δημότης από το 1978.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα