Περιφέρειες

Υπ.Ανάπτυξης: Που θα λειτουργήσουν τα καταστήματα μόνο με click away

Στο άνοιγμα του λιανεμπορίου από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου δεν συμπεριλαμβάνονται οι “κόκκινες” περιοχές, όπου εκεί θα επαναλειτουργήσει μόνο μέσω του click away.

Τις περιοχές με αυξημένο ιϊκού φορτίο, όπου ισχύουν πρόσθετα περιοριστικά μέτρα ανακοίνωσε την Παρασκευή ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ν.Χαρδαλιάς.

Στη Δυτική Αττική τα επιπλέον μέτρα αίρονται για το Δήμο Ελευσίνας όπου παρατηρείται μείωση του ιικού φορτίου, ενώ για το Δήμο Ασπροπύργου όπου αυτή τη στιγμή υπάρχουν 102 ενεργά κρούσματα με 188 στενές επαφές που βρίσκονται ήδη σε κατ’ οίκον περιορισμό, τα μέτρα παρατείνονται μέχρι τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου.

Επιπρόσθετα, η Επιτροπή αποφάσισε τη λήψη επιπλέον περιοριστικών μέτρων για το Δήμο Αχαρνών της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, όπου αυτή τη στιγμή εντοπίζονται 166 ενεργά κρούσματα και 242 στενές επαφές σε καραντίνα.

Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης.

Η Επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε την άρση των μέτρων στο Δήμο Κοζάνης, πλην της Δημοτικής Κοινότητας Κρόκου, και στο Δήμο Βοΐου, πλην της Δημοτικής Ενότητας Σιάτιστας, λόγω της βελτίωσης της επιδημιολογικής εικόνας των περιοχών αυτών.

Στην περίπτωση του Κρόκου και της Σιάτιστας, καθώς και του Δήμου Εορδαίας, τα μέτρα παρατείνονται μέχρι τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, καθώς αυτή τη στιγμή ο Δήμος Εορδαίας έχει 104 ενεργά κρούσματα με 196 στενές επαφές, ενώ ο Κρόκος 31 ενεργά κρούσματα σε σύνολο 2.900 περίπου κατοίκων, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή και 35 στενές επαφές και η Σιάτιστα 19 ενεργά κρούσματα και 34 στενές επαφές.

Σχετικά με τις Τοπικές Κοινότητες Στροφής, Νέδας, Αγιοχωρίου και Ηπίου του Δήμου Αρριανών της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, την Τοπική Κοινότητα Σπερχειάδας του Δήμου Μακρακώμης αλλά και την Τοπική Κοινότητα Κέλλης του Δήμου Αμυνταίου-Φλώρινας, αποφασίστηκε η άρση των πρόσθετων περιοριστικών μέτρων, καθώς στις περιοχές αυτές το επιδημιολογικό φορτίο έχει σχεδόν μηδενιστεί, όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

Τα μέτρα παρατείνονται μέχρι τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου
  • Τοπική Κοινότητα Ανθήλης του Δήμου Λαμιέων και Παλαιοκάστρου
  • Δήμο Σητείας Λασιθίου,
  • Νήσο Κάλυμνο,
  • Δήμο Σπάρτης
  • Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας
  • Λέσβου
  • Αργολίδας.
Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα περιλαμβάνουν
  • Απαγόρευση των μετακινήσεων εκτός δήμου ή τοπικής κοινότητας με εξαίρεση λόγους υγείας,
  • Tην απαγόρευση της μετακίνησης από τις 18.00 έως τις 05.00 με εξαίρεση εργαζομένους που μετακινούνται με βεβαίωση εργοδότη,
  • Αναστολή πραγματοποίησης θρησκευτικών τελετών και αναστολή λειτουργίας καταστημάτων.
Συγκεκριμένα, στις περιοχές αυξημένου κινδύνου θα λειτουργούν μόνο τα εμπορικά καταστήματα με τη διαδικασία παράδοσης εκτός (click away).

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τηλεργασία: Παρατείνεται έως τις 28 Φεβρουαρίου (ΦΕΚ)

Εκλογές 2019: Οι νέοι περιφερειάρχες σε όλη τη χώρα

admin

Ανακύκλωση: Φόρος 8 λεπτά από την 1η Ιουνίου για πλαστικές συσκευασίες

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα