Υγεία

Υπ. Υγείας: Έρχεται Dentist Pass για παιδιά

Το Υπουργείο Υγείας για πρώτη φορά προχωρά στην υλοποίηση προγράμματος δωρεάν προληπτικής οδοντιατρικής φροντίδας, στα παιδιά ηλικίας 6-12 ετών.

Στόχος του υπουργείου Υγείας είναι από τον Μάρτιο οι γονείς να έχουν τη δυνατότητα να κλείνουν ραντεβού σε οδοντίατρο της επιλογής τους χωρίς κάνοντας απλά χρήση του νέου voucher Dentist Pass.

Το νέο Dentist Pass που θα παρέχεται μέσω gov.gr, αφορά συνολικά 600.000 παιδιά στο πλαίσιο προγράμματος δωρεάν προληπτικής φροντίδας που προωθεί το υπουργείο Υγείας.

Οι ηλικίες που καλύπτει είναι για παιδιά από 6 έως 12 ετών.

Σε αυτό το νέο δίκτυο παροχής υπηρεσιών δυνατότητα συμμετοχής θα έχουν όσοι οδοντίατροι, το επιθυμούν υπό την προϋπόθεση όμως πως διαθέτουν POS καταχωρημένο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των Νέων, υπάρχει ένα κενό, καθώς δεν αποζημιώνεται οδοντιατρική περίθαλψη για παιδιά από τον ΕΟΠΥΥ, με αποτέλεσμα οι γονείς να επιβαρύνονται όχι μόνο με τις οδοντιατρικές θεραπείες και πράξεις για τους ίδιους αλλά και για τα παιδιά τους.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσκεψη στο οδοντιατρείο όπου θα γίνεται:
  • Έλεγχος της στοματικής υγιεινής του παιδιού
  • Φθορίωση δοντιών
  • Καθαρισμός
  • Ενημέρωση και οδηγίες στοματικής υγιεινής στα παιδιά και στους γονείς
 Πώς θα λαμβάνουν οι γονείς το νέο voucher

Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία χορήγησης του voucher «Dentist Pass»,  οι γονείς θα πρέπει να κάνουν τα παρακάτω βήματα:

Ένας εκ των δύο γονέων υποβάλλει αίτηση για την έκδοση της κάρτας χρηματοδότησης μέσω του gov.gr ή μέσω των ΚΕΠ στην Ηλεκτρονική Πλατφόρμα του Προγράμματος. Έπειτα η κάρτα θα αποθηκεύεται στο ψηφιακό πορτοφόλι του κινητού του δικαιούχου γονέα και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα POS όλων των οδοντιατρείων.

Κάθε voucher που θα ενεργοποιείται θα έχει ισχύ έξι μήνες. Πέραν τούτου όμως, όπως επισημαίνουν στελέχη του υπουργείου Υγείας, δεν θα χρειάζονται περαιτέρω γραφειοκρατικές ενέργειες.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πόσα παίρνει κάθε δήμος για τις μάσκες και οι προδιαγραφές τους

admin

Δήμος Αθηναίων: Δωρεάν μαστογραφίες από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία

@dmin

Πρόβλημα με της Μ.Ε.Θ. Covid στη Θεσσαλονίκη

Ioannis Terzakis

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα