Νόμοι

ΥΠΕΝ: Ειδικό τέλος Φυσικού Αερίου υπέρ των Δήμων

Σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών επιβάλλεται ειδικό τέλος υπέρ των Δήμων στους Διαχειριστές Δικτύων Φυσικού Αερίου.

Οι Διαχειριστές Δικτύων Διανομής Φυσικού Αερίου καταβάλλουν ειδικό τέλος ίσο με το δεκατέσσερα τοις εκατό (14%) των καθαρών κερδών τους (μετά φόρων) του έτους 2021, όπως αυτά εμφανίζονται στις οικονομικές τους καταστάσεις για το έτος αυτό, προκειμένου να αποδοθεί στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ.) Α’ βαθμού, οι οποίοι κείνται στα γεωγραφικά όρια δραστηριότητας των ανωτέρω Διαχειριστών.

Το τέλος καταβάλλεται από τους Διαχειριστές Δικτύων Διανομής Φυσικού Αερίου σε λογαριασμό του Υπουργείου Εσωτερικών που συστήνεται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για τον σκοπό αυτό, μέσα σε προθεσμία τριών (3) μηνών από την έναρξη ισχύος του νόμου.

Με κοινή απόφαση των Υπουργών Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Οικονομικών και Εσωτερικών καθορίζονται η διαδικασία και οι όροι απόδοσης του ειδικού τέλους στους δικαιούχους Ο.Τ.Α. Α’ βαθμού της παρ. 1, η κατανομή του ανάλογα με τη συμμετοχή κάθε ΟΤΑ. Στην κατανάλωση φυσικού αερίου για το έτος 2021, προσδιορίζονται οι υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών που παρακολουθούν την απόδοσή του, καθώς και κάθε άλλο σχετικό Θέμα για την εφαρμογή του νόμου.

Η υπό στοιχεία οικ. ΥΠΕΝ/ΔΥΔΡ/123679/3381/23.Ι2.2021 απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, περί διαδικασίας και όρων απόδοσης του ειδικού τέλους που αφορά την κατανάλωση φυσικού αερίου (Β’ 6292), καταργείται από την έναρξη ισχύος του Νόμου Υπ. Αριθ. 4920

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Οικονομική ενίσχυση πληγέντων από τον κυκλώνα ΙΑΝΟ Νόμος 4728/2020.

Ioannis Terzakis

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Ψηφίστηκε η τροπολογία στην Βουλή

@dmin

Νομοθεσία διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς από τους Δήμους

admin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα