Δελτία Τύπου

ΥΠΕΣ Μακεδονίας – Θράκης: Εκπρόσωποι των 475 ενημέρωσαν τον νέο ΥΜΑΘ για τα θέματα «φωτιά» της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας

Όχι στην αποτροπή επενδύσεων 500 εκατ. €. Ναι στην ανάπτυξη. Ανάταξη Θεσσαλονίκης έναντι συνέχισης της βύθισης. Έχει δώσει προσοχή ο ΠΘ. Κανείς δεν θέλει να χρεωθεί την ερήμωση της Θεσσαλονίκης.

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Υπουργού Εσωτερικών Μακεδονίας – Θράκης κ. Στάθη Κωνσταντινίδη και των κ. κ. Κ. Χαΐτογλου, Χ. Μπόγια, Ν. Φιλίππου, Ε. Νικολαΐδου στο Διοικητήριο, όπου  συνεχάρησαν τον κ. Στάθη Κωνσταντινίδη για την εκλογή και του ευχήθηκαν καλή επιτυχία στο έργο του.

Στην συζήτηση η οποία διεξήχθη σε άριστο κλίμα, οι εκπρόσωποι των 475 μεγάλων επιχειρήσεων και Ενώσεων Πολιτών ανέλυσαν διεξοδικά στον κ. Υφυπουργό τα τρέχοντα αναπτυξιακά – επενδυτικά θέματα και τις νέες απειλές μετά τις εκλογές. Τονίστηκαν ιδιαίτερα τα προβλήματα που παρεμποδίζουν την ανάπτυξη και κρατάνε την περιοχή στη βύθιση.

Η Μακεδονία έχει ανάγκη “να στρίψουμε το τιμόνι αλλιώς”, να γίνουν διορθώσεις. Η Κεντρική Μακεδονία έχασε το 65 % του ΑΕΠ και έπεσε από την 1η στην 8η θέση μεταξύ των περιφερειών της χώρας, μέσα σε λίγα χρόνια. Σιωπούν όλοι. Με υποσχέσεις και μακέτες σε βάθος δεκαετιών δεν υπάρχει ανάταξη, αλλά συνέχιση της βύθισης. Πρώτος ο ΠΘ επεσήμανε την βύθιση, ειδικότερα για τη Θεσσαλονίκη και δυτικά, με τις συχνές δηλώσεις και επισκέψεις του! Ο τ. ΥΠΕΝ υποσχέθηκε πολλές φορές θετικές λύσεις.

Τέθηκαν δύο (2) άμεσα μείζονα και  καταστροφικά θέματα, που απειλούν μετά τις εκλογές την οικονομική υπόσταση της Θεσσαλονίκης:

Α) ΝΕΑ απειλή 1 μέρα μετά τις εκλογές 21/5/23, για την καταστροφική ερήμωση μόνο της δυτικής Θεσσαλονίκης, από το ΥΠΕΝ( υπηρεσιακό κλιμάκιο στη Διαύγεια), μέσω ΓΠΣ Θεσσαλονίκης, από τους παράνομους χάρτες περιορισμών χρήσεων γης, σε ακτίνα 15-10 χλμ, με πρόφαση τη Σεβέζο, σε αντίθεση με τη νομιμότητα της ΕΕ, που επιτάσσει ότι δεν υπάρχουν περιορισμοί εκτός ορίων δεξαμενών υψηλής όχλησης. Ο ΠΘ ήταν θετικός. Αντιδρά η υποκείμενη γραφειοκρατία. Ενημερώθηκε ο ΠΘ, ο ίδιος το κατήργησε το 2014. Εκδικούνται την πόλη? Τονίσθηκε η  σύμπνοια 3 μεγάλων Δημάρχων κατά των χαρτών ερήμωσης (ήτοι Θεσσαλονίκης, Κορδελιού- Ευόσμου και Δέλτα). Υποβλήθηκαν ομαδικές προσφυγές 2 Δήμων και 22 επιχειρήσεων και ιδιωτών στο ΣτΕ. Ζητούμενο είναι           η οριστική αποφόρτιση του κύριου λόγου, υποβάθμισης της Θεσσαλονίκης.

Β) ΝΕΕΣ απειλές 1 βδομάδα μετά τις εκλογές 25/6/23 από την ΠΚΜ, για την ΚΥΑ του πάρκου Καλοχωρίου- Πόντου. Επιχειρεί να επιβάλλει νέα εξοντωτικά μέτρα κατά των 850 επιχειρήσεων,  με νέα χαράτσια  300 εκατ € και αναστολές αδειών, παράνομα και χωρίς την απαιτούμενη συμβολαιογραφική συναίνεση του 55% που προβλέπει ο νόμος 4982/2022. Οι όποιες παρεμβάσεις μπορούν να γίνουν αζημίως για τις επιχειρήσεις από τους αρμόδιους φορείς. Τόσοι φόροι πληρώνονται. Κανένας και καμιά επιχείρηση δεν συμφωνεί. Εστάλησαν ενυπόγραφα δημόσια και στο ν ΠΘ. Ζητούμενο είναι η δημόσια αποφόρτιση των απειλών.

Δόθηκε ο κατάλογος και οι φωτογραφίες εκδηλώσεων με τις  475 υπογραφές. Δημιουργούν πωλήσεις με το 50% του ΑΕΠ Κ. Μακεδονίας και απασχολούν 15.000 εργαζόμενους.

Το ΥΜΑΘ δεν έχει  πολλές αρμοδιότητες, αλλά υπάρχει  επιρροή.  Γνωρίζουμε τα θέματα σε βάθος. Δεν πήγαμε καλά στις εκλογές, είχαμε στη δυτική Θεσσαλονίκη (μεγάλος πληθυσμός) μόνο 28-32% . Υπάρχουν οι γνώσεις και η εμπειρία συνδρομής για επενδύσεις, εκθεσιακό, καινοτομία με προοπτικές αμέσου αποτελέσματος, χωρίς ατελέσφορα αποτελέσματα δεκαετιών!

Είπε ο κ. Μητσοτάκης το 2022: «θέλω να διαβεβαιώσω όλους τους δημάρχους της δυτικής Θεσσαλονίκης, αλλά και όλους τους πολίτες της δυτικής Θεσσαλονίκης ότι θα είμαι προσωπικά κοντά στην προσπάθεια αυτή να μειώσουμε τις ανισότητες. Διότι υπάρχουν σήμερα ανισότητες, όπως υπήρχαν ανισότητες στις υποδομές μεταξύ Θεσσαλονίκης και υπόλοιπης Ελλάδας, έτσι υπάρχουν και εσωτερικές ανισότητες στον ευρύτερο πολεοδομικό ιστό της Θεσσαλονίκης, τις οποίες είμαστε εδώ να διορθώσουμε και να γιατρέψουμε».

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΟΑΣΘ: Σε επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας προχωρούν οι εργαζόμενοι

@dmin

O Αντόνιο Mπαντέρας στα χνάρια του Βέγγου στην Περαία (Βίντεο)

admin

Xωρίς Λαϊκή Αγορά η Μηχανιώνα Πέμπτη 22 Αυγούστου

Ioannis Terzakis

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα