Επικαιρότητα

Υποκλοπές: Νέα αίτηση ανάσυρσης της δικογραφίας μετά από δικαστικό έγγραφο-σοκ του Ταλ Ντίλιαν

Νέα τροπή λαμβάνει η υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών, καθώς ο δικηγόρος Ζαχαρίας Κεσσές κατέθεσε χθες (14/7) στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου νέα αίτηση για την ανάσυρση της σχετικής δικογραφίας. Αφορμή για την κίνηση αυτή αποτελεί ένα δικαστικό έγγραφο-βόμβα, στο οποίο για πρώτη φορά αποτυπώνεται επισήμως ότι ο ιδρυτής της Intellexa, Ταλ Ντίλιαν, προχώρησε αποκλειστικά στην πώληση του λογισμικού Predator στις ελληνικές αρχές, χωρίς να έχει οποιαδήποτε εμπλοκή στη μετέπειτα χρήση του εντός της χώρας.

Το συγκεκριμένο στοιχείο προέρχεται από δικόγραφο που κατέθεσε ο ίδιος ο κ. Ντίλιαν σε δικαστήριο του Ισραήλ, στρεφόμενος κατά θύματος του Predator στην Ελλάδα και διεκδικώντας αποζημίωση για συκοφαντική δυσφήμηση. Όπως εξήγησε ο κ. Κεσσές, ο οποίος εκπροσωπεί θύματα της υπόθεσης, ο επιχειρηματίας προβαίνει σε σαφή διαχωρισμό των γεγονότων για να θεμελιώσει την αγωγή του, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά την πώληση του κακόβουλου λογισμικού στις εγχώριες αρχές.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, ο γνωστός ποινικολόγος υπογράμμισε την άμεση ανάγκη να εξεταστεί ο Ταλ Ντίλιαν ως μάρτυρας. Σε περίπτωση που αυτό καταστεί αδύνατο λόγω της πρωτόδικης καταδίκης του για την υπόθεση, ζήτησε να κληθούν για κατάθεση πέντε στελέχη της εταιρείας, των οποίων ο ρόλος είχε ήδη αναδειχθεί κατά την πρωτόδικη δίκη.

«Ο αξιακός κώδικας των εντολέων μου και ο δικός μου επιβάλλουν την αδιαπραγμάτευτη προάσπιση του κράτους δικαίου, τη διαρκή αναζήτηση της αλήθειας και τη λογοδοσία ενάντια σε κάθε μορφή συγκάλυψης», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κεσσές.

Η νέα αυτή αίτηση αναμένεται να συσχετιστεί άμεσα με τις υπόλοιπες προσφυγές που εκκρεμούν στον Άρειο Πάγο για την ίδια υπόθεση. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και η πρόσφατη αίτηση που κατέθεσε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος είχε τελέσει και ο ίδιος υπό παρακολούθηση μέσω του Predator, ζητώντας από τη δικαιοσύνη τη διεξαγωγή έρευνας σε βάθος.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΓΕΝΙΚΟ Lockdown από Σάββατο για τρείς εβδομάδες

Ch

Διπλό «όχι» στο lockdown από κυβέρνηση και πολίτες

Ch

Πρόστιμο €15.000 στην “ΕΚΟ Α.Β.Ε.Ε.” για μη κανονικό καύσιμο

Θ

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα