Υπουργεία

Υπουργείο Ανάπτυξης: Διαγράφει e-shop που εμπορεύονται «μαϊμού» προϊόντα

Βαθιά το μαχαίρι στο κόκκαλο σχεδιάζει να βάλει το Υπουργείο Ανάπτυξης, βάζοντας στόχο  τα δεκάδες e-shop που πουλάνε απομιμήσεις ως γνήσια προϊόντα εξαπατώντας τους καταναλωτές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή διαγράφεται, από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), με εντολή της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.), κατ’ εφαρμογή της παρ. 1ζ του άρθρου 10 του ν.4712/2020 (Α’ 146), ιστοσελίδα ηλεκτρονικού καταστήματος, που εμπορεύονταν απομιμητικά αρώματα, τα οποία εντοπίστηκαν, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν στη φυσική έδρα της επιχείρησης.

Το Υπουργείο Ανάπτυξης συνεχίζει τους ενδελεχείς ελέγχους, και αναμένεται να διαγραφούν κι’ άλλες ιστοσελίδες ηλεκτρονικών καταστημάτων, που εμπορεύονται απομιμητικά προϊόντα, με εντολή της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.).

Θα πρέπει οι καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις αγορές και στις συναλλαγές τους που πραγματοποιούν ιδιαίτερα μέσω των μέσων κοινωνικών δικτυώσεων (Facebook) όπου διάφοροι μη νόμιμοι παρουσιάζονται ως έμποροι, αποκομίζουν τεράστια ποσά, πουλώντας απομιμήσεις για γνήσια, η προϊόντα τα οποία δεν ανταποκρίνονται στο τελικό προϊόν που παραλαμβάνει ο πελάτης.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Υπουργείο Παιδείας: Καθορίστηκε η εξεταστέα Ύλη Πανελλαδικών 2021 της Γ Λυκείου

@dmin

Υπουργείο Μετανάστευσης: Επιστροφές μεταναστών

Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Στόχος η ψηφιοποίηση όλων των υπηρεσιών έως το 2027

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα