ΑποφάσειςΥπουργεία

Υπουργείο Εργασίας: Παρατείνονται συμβάσεις εργασίας επικουρικού προσωπικού covid στα ΚΚΠ και σε λοιπούς Προνοιακούς φορείς

Την παράταση των συμβάσεων εργασίας επικουρικού προσωπικού covid στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας, καθώς και σε λοιπούς Προνοιακούς φορείς ως 31.05.2023, ανακοίνωσε η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας χθες στη Βουλή.

Σύμφωνα με την Υφυπουργό, η συγκεκριμένη ρύθμιση αποτελεί απόδειξη της κρατικής μέριμνας για την απρόσκοπτη και διαρκή παροχή ποιοτικών υπηρεσιών φροντίδας και προστασίας στα χρονίως πάσχοντα άτομα, τα άτομα με αναπηρίες, τους ηλικιωμένους, αλλά και τα ευάλωτα παιδιά.

Ειδικότερα η ρύθμιση:
  • Ενισχύει την επιχειρησιακή κατάσταση των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας και λοιπών Προνοιακών Φορέων και εξασφαλίζει σε κατάλληλη χρονική διάρκεια την διαθεσιμότητα των αναγκαίων ανθρώπινων πόρων για την εκπλήρωση του σκοπού τους.
  • Διασφαλίζει τη συνεχή και ποιοτική παροχή υπηρεσιών στις ευάλωτες ομάδες πολιτών.
  • Προστατεύει το δικαίωμα των ευάλωτων πολιτών για αξιοπρεπή και ασφαλή διαβίωση.
  • Εξυπηρετεί την ακεραιότητα του δημοσίου συστήματος υγείας αλλά και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Παράλληλα, όπως  υποστήριξε η κ. Μιχαηλίδου, δίνεται επιτέλους λύση στα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτιριακές εγκαταστάσεις του «Αναρρωτηρίου Πεντέλης» και ξεκινούν άμεσα  οι εργασίες επισκευής και ανακαίνισης του κτηρίου, με σκοπό να αποκατασταθούν οι φθορές που έχει υποστεί το κτήριο  λόγω της παλαιότητάς του, σε συνδυασμό με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχολικές Εκδρομές: Λιγότερη γραφειοκρατία, περισσότερη ελευθερία στα σχολεία

@dmin

Κατάρτιση προϋπολογισμού Δήμων και Περιφερειών για το 2020

admin

Απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών στην επιστολή Σκουρλέτη – Χαρίτση στους δημάρχους

admin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα