Υπουργεία

Υπουργείο Εργασίας: Προχωρά στην 4η αύξηση του κατώτατου μισθού

Με την εισήγηση της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνας Μιχαηλίδου, ξεκίνησε σήμερα στη Βουλή η συζήτηση για τη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού. Πρόκειται για την 4η διαδοχική αύξηση στην οποία προχωρά η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως τόνισε η Υπουργός: «Με την τροπολογία ανοίγουμε έγκαιρα τη διαδικασία ώστε η αύξηση να εφαρμοσθεί από την 1η Απριλίου. Διασφαλίζουμε ότι πριν την έναρξη της θερινής περιόδου, κατά τη διάρκεια της οποίας εργάζονται πάρα πολλοί συμπολίτες μας, θα καλυφθούν όλοι, ιδίως αυτοί που δεν καλύπτονται από συλλογικές συμβάσεις. Βήμα – βήμα υλοποιούμε την υπόσχεση του Πρωθυπουργού ο κατώτατος μισθός να φτάσει στο τέλος της τετραετίας στα 950 ευρώ». «Χρέος μας», είπε η Υπουργός «είναι όλοι οι Έλληνες πολίτες να καρπώνονται με δίκαιο τρόπο το μέρισμα της ανάπτυξης, να ανέβουν οι μισθοί και οι συντάξεις, οι άνεργοι να βρουν δουλειά και το Κράτος να επενδύσει στην κοινωνική συνοχή».

Η Δόμνα Μιχαηλίδου σημείωσε: «Το στοίχημά μας για την τετραετία που διανύουμε είναι να ενισχυθούν τα εισοδήματα των πολιτών, προσεγγίζοντας και, γιατί όχι, ξεπερνώντας τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Ήδη έχουμε κάνει σημαντικά βήματα. Μεταξύ των 21 ευρωπαϊκών χωρών, που έχουν κατώτατο μισθό, η Ελλάδα από ουραγός βρίσκεται σήμερα στη 10η θέση. Και συνεχίζουμε, πάντα μέσα στα επιτρεπτά δημοσιονομικά όρια και λαμβάνοντας υπόψιν τις αντοχές των επιχειρήσεων».

Ειδική αναφορά έκανε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στην ανάγκη ουσιαστικού, ανεμπόδιστου και ειλικρινούς διαλόγου με τους κοινωνικούς εταίρους, ώστε η αλλαγή του κατώτατου μισθού να αποτελεί μια αξιόλογη ενίσχυση προς τους εργαζόμενους, χωρίς να θέτει σε κίνδυνο την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. «Συνεχίζουμε να καλλιεργούμε το κλίμα εμπιστοσύνης ανάμεσα στους πολίτες και την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας» είπε.

Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, κατά την διάρκεια της ομιλίας της ανέφερε επίσης: «Η αύξηση που σήμερα δρομολογούμε θα είναι μια σημαντική ανακούφιση όχι μόνο για όσους αμείβονται με τον κατώτατο μισθό αλλά και όσων είναι δικαιούχοι επιδομάτων που συνδέονται με αυτόν. Η ειδική παροχή μητρότητας, το επίδομα γονικής άδειας, τα ειδικά βοηθήματα ανέργων, το επίδομα εργασίας, καθώς τα προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα της ΔΥΠΑ, είναι κάποια από τα 19 επιδόματα τα οποία συνδέονται με τον κατώτατο μισθό». «Θα φροντίσουμε» τόνισε «να τηρηθούν τα χρονικά ορόσημα που θέτει η τροπολογία και μέχρι το τέλος Μαρτίου να είμαστε σε θέση να εισηγηθούμε στο Υπουργικό Συμβούλιο τον καθορισμό του νέου κατώτατου μισθού».

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Υπουργείο Εργασίας: Θέσεις εργασίας και δράσεις για πολίτες με αναπηρία

@dmin

Υπουργείο Εργασίας: Συνάντηση εργασίας με την Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.

@dmin

Υπ. Παιδείας: Ξεκινά η διαδικασία επιλογής συμβούλων εκπαίδευσης

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα