Υπουργεία

Υπουργείο Εργασίας: Συνάντηση της Υπουργού με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων

Η ανάγκη εύρεσης ανθρώπινου δυναμικού, ειδικά νεότερης ηλικίας, αλλά και η βελτίωση συνθηκών διαβίωσης των εργαζομένων στον τουρισμό, βρέθηκαν μεταξύ άλλων στο επίκεντρο της συζήτησης που είχε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, με το Προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), στο πλαίσιο των επαφών της με τους κοινωνικούς εταίρους.

Η Υπουργός συζήτησε διεξοδικά με τον Πρόεδρο κ. Γιάννη Χατζή και τα μέλη του προεδρείου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), την ανάγκη επαγγελματικής κατάρτισης των εργαζομένων στον τουρισμό για καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας, για τις μετακλήσεις εργαζομένων και την έλλειψη προσωπικού. Στο επίκεντρο της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε εν όψει της νέας αύξησης του κατώτατου μισθού και της επικείμενης έναρξης της θερινής τουριστικής περιόδου, βρέθηκε η εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας στον τουριστικό κλάδο.

Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, μετά το πέρας της συνάντησης δήλωσε: «Είχα την ευκαιρία να συζητήσω με το Προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), διεξοδικά σειρά θεμάτων που απασχολούν τον τουριστικό κλάδο στον οποίο εργάζονται χιλιάδες συμπολίτες μας. Η τουριστική δραστηριότητα στηρίζει διαχρονικά την οικονομία της χώρας μας. Παρόλο που ο τουρισμός έχει καταφέρει να επανακάμψει μετά την περίοδο της πανδημίας, δυστυχώς η δυσκολία εύρεσης εργαζομένων ειδικά νεότερης ηλικίας, παραμένει. Επιδίωξή μας λοιπόν είναι να βελτιώσουμε τις συνθήκες διαβίωσης των εργαζομένων και να παρέχουμε τα κατάλληλα κίνητρα ώστε να αυξήσουμε τον αριθμό των εργαζομένων στον τουριστικό κλάδο. Για εμάς, στο Υπουργείο Εργασίας, η προστασία των εργαζομένων και η διασφάλιση των δικαιωμάτων τους αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο των πολιτικών μας».

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Άμεσα στους δήμους 2,5 δισ. για έργα ανασυγκρότησης

admin

Οι αλλαγές στη ρύθμιση των 120 δόσεων

admin

Υπουργείο Παιδείας: Στην Βουλή το Νομοσχέδιο με τις αλλαγές για τα ΑΕΙ

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα