Παιδεία

Υπουργείο Παιδείας: Κλειστά Δημοτικά και Γυμνάσια μέχρι το Πάσχα

Δε θα ανοίξουν τα Δημοτικά και τα Γυμνάσια πριν το Πάσχα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε το πρωί της Πέμπτης (08/04) η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

«Αυτήν τη στιγμή έχουμε εισήγηση των ειδικών για το άνοιγμα των Λυκείων, εξετάζουμε συστηματικά με τους ειδικούς και το άνοιγμα των άλλων βαθμίδων. Δεν υπάρχει τέτοια εισήγηση αυτή τη στιγμή», ανέφερε η υπουργός Παιδείας.

«Δύο εβδομάδες έμειναν μέχρι τις διακοπές του Πάσχα. Συνεχίζεται η τηλεκπαίδευση για τις άλλες ηλικίες. Τα Λύκεια έχουν μείνει για μεγαλύτερο διάστημα κλειστά και επίσης έχουμε τις Πανελλαδικές Εξετάσεις που πλησιάζουν», σημείωσε μεταξύ άλλων η κα Κεραμέως.

Αναφορικά με τα Λύκεια, η υπουργός Παιδείας είπε ότι μαθητές και εκπαιδευτικοί θα πρέπει να κάνουν δύο self test την εβδομάδα, και θα πρέπει να φέρουν μαζί τους στο σχολείο την εκτύπωση και με τη βεβαίωση. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει εκτυπωτής, θα μπορεί ο μαθητής ή ο καθηγητής να φέρει μαζί του χειρόγραφη βεβαίωση. Ως προς την αξιοπιστία της χειρόγραφης δήλωσης, η κ. Κεραμέως έκανε λόγο για ατομική ευθύνη.

Επιπλέον, σύμφωνα με την κ. Κεραμέως ισχύουν τα εξής για την επαναλειτουργία των σχολείων:
  • Εάν μαθητής βρεθεί θετικός, ισχύει το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ
  • Εάν  μαθητής ανήκει σε ευπαθή ομάδα, θα μπορεί να συμμετέχει στα διαδικτυακά τμήματα
  • Εάν κάποιος ασθενήσει στις Πανελλαδικές, υπάρχει δυνατότητα αναπλήρωσης τον Σεπτέμβριο.

Στην ερώτηση «γιατί δεν ανοίγουν και τα φροντιστήρια εφόσον θα υπάρχουν τεστ που θα δείχνουν ότι κάποιος δεν είναι θετικός στον κορονοϊό», η κ. Κεραμέως επισήμανε πως στο φροντιστήριο η κατάσταση είναι διαφορετική από ότι στο σχολείο, όπου τα παιδιά είναι σταθερά τα ίδια μέσα στην τάξη.

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Θεσσαλονίκη: Ο μαθητής που έγινε δεκτός στο Yale με υποτροφία 97%

@dmin

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Μνημόνιο συνεργασίας με το ΕΚΟΜΕ

@dmin

Κεραμέως: Όχι μαθήματα στις διακοπές του Πάσχα

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα