Στην κυκλοφορία παραδόθηκε ο κυκλικός κόμβος Αβδήρων, στο πλαίσιο του έργου «Κατασκευή Κυκλικών Κόμβων στην αρ.9 Επ. οδό (Κόμβος Μαγγάνων – Κόμβος Αβδήρων)», προϋπολογισμού 1.360.000 ευρώ, με φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Ο κυκλικός κόμβος προσφέρει:
- Υποχρεωτική μείωση της ταχύτητας των διασταυρούμενων οχημάτων
- Συνεχόμενη ροή της κυκλοφορίας ανεξάρτητα του εποχιακού ή ημερήσιου φόρτου αιχμής
- Αποτροπή παραβατικών συμπεριφορών οδηγών λόγω της αυστηρά κατευθυνόμενης ροής κίνησης μέσω των νησίδων
Η συγκεκριμένη διασταύρωση δέχεται ιδιαίτερα αυξημένο κυκλοφοριακό φόρτο, ειδικά κατά τους θερινούς μήνες λόγω της πρόσβασης προς την παραλιακή ζώνη, καθιστώντας την ολοκλήρωση του έργου ιδιαίτερα σημαντική για την ασφάλεια των μετακινήσεων.
Παράλληλα, στο πλαίσιο του έργου «Κατασκευή Κυκλικών Κόμβων στην αρ. 9 Επ. Οδό (Κόμβος Μαγγάνων – Κόμβος Αβδήρων)», ξεκινούν άμεσα οι εργασίες κατασκευής και του κυκλικού κόμβου Μαγγάνων. Για την ομαλή εκτέλεση των εργασιών θα τεθούν σε εφαρμογή προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, με στόχο την ασφαλή διέλευση των οχημάτων και την προστασία εργαζομένων και χρηστών του οδικού δικτύου.

