ΑποφάσειςΟικονομίαΥπουργεία

Αύξηση του ακατάσχετου ορίου λογαριασμών στα 1.600 ευρώ ανακοίνωσε ο Πιερρακάκης

Την αύξηση του ορίου του ακατάσχετου τραπεζικού λογαριασμού από τα 1.250 ευρώ στα 1.600 ευρώ ανακοίνωσε ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κυριάκος Πιερρακάκης, κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Στράτου Σιμόπουλου, ο υπουργός επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση προχωρά στην αναπροσαρμογή του συγκεκριμένου ορίου, επιβεβαιώνοντας τα σχετικά σενάρια που είχαν κυκλοφορήσει το τελευταίο διάστημα.

Το ακατάσχετο ποσό αποτελεί το ελάχιστο χρηματικό όριο που προστατεύεται από κατασχέσεις του Δημοσίου, προκειμένου να διασφαλίζεται η κάλυψη βασικών αναγκών διαβίωσης των οφειλετών. Μέχρι σήμερα το όριο αυτό ανερχόταν στα 1.250 ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Πιερρακάκη, η αύξηση του κόστους ζωής και οι σύγχρονες οικονομικές συνθήκες κατέστησαν αναγκαία την ενίσχυση της προστασίας των πολιτών, οδηγώντας στην αύξηση του ακατάσχετου στα 1.600 ευρώ.

Με τη νέα ρύθμιση, σε περίπτωση κατάσχεσης τραπεζικού λογαριασμού για οφειλές προς το Δημόσιο, το διαθέσιμο υπόλοιπο που θα παραμένει στον λογαριασμό του οφειλέτη δεν θα μπορεί να υποχωρεί κάτω από το νέο όριο των 1.600 ευρώ.

(Visited 1 times, 1 visits today)

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΕΦΚΑ: Ημερομηνίες καταβολής συντάξεων Σεπτεμβρίου

@dmin

Υπουργείο Παιδείας: Στην Βουλή το Νομοσχέδιο με τις αλλαγές για τα ΑΕΙ

@dmin

Στρατιωτική θητεία: Στους 12 μήνες από τον Μάιο παντού

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα