Επικαιρότητα

Αιδώς: Λέξη γένους θηλυκού άγνωστη σε εκλεγμένους «άρχοντες»

Τα Χριστούγεννα είναι μέρες Αγάπης εκδήλωσης ανθρωπιάς, και προσφοράς προς τους συνανθρώπους μας.

Πίσω από αυτές τις δράσεις βρίσκονται εκατοντάδες εταιρίες, ανώνυμοι πολίτες και εθελοντές που συμβάλλουν ο καθένας στον βαθμό του δυνατού με το λιθαράκι τους, προσφέροντας μία στιγμιαία ανακούφιση στους συμπολίτες μας που βρίσκονται σε πραγματικά δεινή κατάσταση.

Μία τέτοια δράση, ήταν ή προσφορά των 2400 γευμάτων στους συμπολίτες στον Δήμο Λαγκαδά από την εταιρία ΑΦΟΙ ΚΟΜΠΑΤΣΙΑΡΗ που δραστηριοποιείται στο χώρο της εστίασης και εδρεύει στην Άσσηρο. Είναι εταιρεία με δεσπόζουσα θέση στο κλάδο των εταιρειών Μαζικής Εστίασης, με τεράστια εμπειρία έργων σίτισης πολυπληθούς κοινού  ιδιαίτερα ευαίσθητου (Νοσοκομεία – Εκπαιδευτικά Ιδρύματα).

Δραστηριοποιείται στον χώρο από το 1969 και έχει βραβευτεί πολλές φορές για τις υπηρεσίες της και την ποιότητα των προϊόντων της που προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια.

Η δράση αυτή πραγματοποιήθηκε με την συνεργασία του Δήμου Λαγκαδά, όπως έγινε γνωστό από την επίσημη σελίδα του Δήμου, των υπηρεσιών του Δήμου και με την προσωπική συμβολή αιρετών που δραστηριοποιήθηκαν στην διανομή τους.

Εδώ κάπου ακριβώς το όλο εγχείρημα «στραβώνει».

Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι οι δράσεις αυτές πραγματοποιούνται αθόρυβα, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Στοχεύουν στην εξασφάλιση της ανωνυμίας, με σεβασμό και διασφάλιση της αξιοπρέπειας των συνανθρώπων μας. Ποτέ μέχρι σήμερα, δεν έχει υπάρξει η προσπάθεια εκμετάλλευσης μιας τέτοιας πράξης εκδήλωσης από κάποιον Δήμαρχο ή κάποια υπηρεσία του Δήμου.

Και λέμε μέχρι σήμερα, γιατί για μία ακόμη φορά, ο Δήμος Λαγκαδά κατάφερε να πρωτοτυπήσει και σε αυτό, ερήμην βέβαια του Δημάρχου Ι. Ταχματζίδη, ο οποίος προσωπικά τήρησε την στάση που όφειλε, αντιλαμβανόμενος την ευαισθησία του θέματος.

Την ανάλογη στάση όμως δεν τήρησε εκλεγμένος αιρετός, μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου που επέλεξε να εκμεταλλευτεί την διανομή των γευμάτων για προσωπική του προβολή.

Εκθέτοντας σε δημόσια θέα τα πρόσωπα των συνδημοτών δημοσιεύοντας φωτογραφίες τους εν ώρα παραλαβής, και αναφέροντας παράλληλα ότι είναι «δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου».

Πράξη απαράδεκτη, καθώς γίνεται εκμετάλλευση μιας συλλογικής, εθελοντικής πράξης ενός κοινωνικού συνόλου για προσωπική προβολή στοχεύοντας σε μελλοντικό όφελος, αυτό της επανεκλογής.

Πράξη νομικά παράνομη, καθώς ο ισχύων νόμος που αφορά την δημοσίευση – έκθεση στην δημοσιότητα, λεπτομερειών προσωπικών δεδομένων, ιδιαίτερα ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων είναι ξεκάθαρος.

Πράξη που προσβάλλει και στιγματίζει στις μικρές, κλειστές κοινωνίες που ζούμε την προσωπικότητα των συνανθρώπων μας.

Αλγεινή δε, εντύπωση προκαλεί το σχόλιο του πρώην Δημάρχου Λαγκαδά, Διευθυντή της ΚΕΔΕ και νομικού ο οποίος αντί να παρέμβει δυναμικά, να απαιτήσει το κατέβασμα της αναίσχυντης ανάρτησης, εύχεται απλώς καλά Χριστούγεννα, στον αιρετό, παραβλέποντας το «κατόρθωμα» του.

Αιδώς…κύριοι!

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Διασκέδαση: Όλα τα μέτρα που τίθενται σε ισχύ με νέα ΚΥΑ

@dmin

Ανοίγουν θέατρα και συναυλίες σε υπαίθριους χώρους

@dmin

Επίσκεψη Μητσοτάκη στην Θεσσαλονίκη: Εγκαίνια του «Μακεδονία» – επίσκεψη στην Καλαμαριά και ΔΕΘ

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα