Επικαιρότητα

Αλλαγή ώρας: Την Κυριακή γυρίζουμε τα ρολόγια πίσω

Στις 29 Οκτωβρίου 2023, στις 04:00 τα ξημερώματα θα γυρίσουμε τους δείκτες των ρολογιών μία ώρα πίσω, δηλαδή θα πάμε πάλι στις 03:00. Στις ηλεκτρικές συσκευές που έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ (κινητά, υπολογιστές και smartwatch), η ώρα θα αλλάξει αυτόματα.

Σε σχετική ανακοίνωση το υπουργείο Μεταφορών αναφέρει ότι την Κυριακή «λήγει η εφαρμογή του μέτρου της θερινής ώρας, ως ισχύει σύμφωνα με την οδηγία 2000/84/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της Ε.Ε. της 19ης Ιανουαρίου 2001, σχετικά με τις διατάξεις για τη θερινή ώρα. Ως εκ τούτου οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα πίσω, δηλαδή από 04:00 π.μ σε 03:00 π.μ.»

Πότε άλλαξε για πρώτη φορά ώρα η Ελλάδα

Στην Ελλάδα η θερινή ώρα εφαρμόστηκε για πρώτη φορά, δοκιμαστικά, το 1932 και συγκεκριμένα από τις 6 Ιουλίου μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου, όπου τα ρολόγια είχαν τεθεί μία ώρα μπροστά, μια ιδέα που όμως εγκαταλείφθηκε γρήγορα.

Το 1973, ωστόσο, λόγω της ενεργειακής κρίσης που έπληξε την Ευρώπη, αποφασίστηκε η υιοθέτηση του μέτρου της θερινής ώρας από μεγάλο μέρος των κρατών, συμπεριλαμβανομένης τότε και της Ελλάδας. Το νέο μέτρο πρωτοεφαρμόστηκε στη χώρα μας το 1975.

Σημειώνεται ότι τα τελευταία χρόνια η αλλαγή ώρας συνοδεύεται από αντικρουόμενες απόψεις αναφορικά με τα υπέρ και τα κατά της συγκεκριμένης πρακτικής.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σοκ για γυναίκα στη Θεσσαλονίκη την έδεσαν και τη λήστεψαν

ΕΟΦ: Εντός Δεκεμβρίου η αξιολόγηση των εμβολίων των Pfizer και Moderna

Ioannis Terzakis

Πρόταση για διεύρυνση του ωραρίου των σούπερ μάρκετ και διπλή μάσκα

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα