Οδηγός του Πολίτη

Απαραίτητα έντυπα για μετακίνηση εκτός νομού

Υπό περιορισμούς παραμένει η δυνατότητα για μετακίνηση σε άλλο νομό και την περίοδο των γιορτών, καθώς η χώρα παραμένει σε lockdown.

Οι διαθέσιμες επιλογές για τους πολίτες είναι οι παρακάτω:

Όσοι εργάζονται σε άλλο νομό από αυτόν όπου μένουν, μπορούν να επιστρέψουν έχοντας μαζί τους το Ε1, στο οποίο φαίνεται η μόνιμη κατοικία.
Το ίδιο έγγραφο χρειάζονται και οι φοιτητές που πρόλαβαν να επιστρέψουν στην οικογένεια τους πριν την καραντίνα.
Ακόμη, μπορούν να μετακινηθούν όσοι έχουν χωρίσει ή βρίσκονται σε διάσταση προκειμένου τα παιδιά να κάνουν γιορτές με τον πατέρα ή τη μητέρα τους.
Τέλος, επιτρέπεται η μετακίνηση που δικαιολογείται για λόγους υγείας, περίπτωση για την οποία, και πάλι, οι πολίτες θα πρέπει να διαθέτουν σχετικά έγγραφα (βεβαίωση από γιατρό κλπ.).

Πληροφορίες.

Όσοι πολίτες έχουν απορίες για θέματα που αφορούν στο ισχύον πλαίσιο για τις μετακινήσεις μπορούν να καλούν στον τηλεφωνικό αριθμό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ο οποίος είναι 2131510932.

Για τα ζητήματα που αφορούν, πιο συγκεκριμένα, στη λειτουργία των επιχειρήσεων ο αντίστοιχος τηλεφωνικός αριθμός είναι το 1520 της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή.

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τα μέτρα για φθηνότερο ρεύμα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις

admin

SMS 13033: Οι έξι κωδικοί μετακίνησης που ισχύουν

ΕΟΠΥΥ: Πώς θα αποζημιώνονται λογοθεραπείες και εργοθεραπείες παιδιών και εφήβων

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα