Επικαιρότητα

Απάτη με ζημία για το δημόσιο άνω των 15 εκ ΕΥΡΩ

Αξιοποιώντας πληροφορίες, το ΣΔΟΕ Αττικής έκανε ελέγχους σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε αγοροπωλησίες κινητών τηλεφώνων, παιχνιδομηχανών, ταμπλετών και υπολογιστών — και ιδιαίτερα στο εμπόριο παροχής αγαθών και υπηρεσιών που πραγματοποιείται εξ αποστάσεως μέσω διαδικτύου.

Έγινε έλεγχος σε τρία νομικά πρόσωπα – e-shops, καθώς και στις επιχειρήσεις που προμήθευαν τα καταστήματα. Από την έρευνα φαίνεται να προκύπτει ότι οι παραπάνω επιχειρήσεις λειτουργούσαν μεθοδευμένα και διαχρονικά, με την ίδρυση νομικών προσώπων με διαχειριστές πρόσωπα εξαιρετικά δύσκολο να εντοπιστούν.

Από τη δράση των πιο πάνω επιχειρήσεων προκύπτει ζημία για το Ελληνικό Δημόσιο ποσού άνω των 8.500.000 ευρώ μόνο από μη απόδοση Φ.Π.Α. για τα έτη 2018 και 2019, ενώ εκτιμάται ότι η συνολική ζημία ανέρχεται σε ποσό άνω των 15.000.000 ευρώ.

Ο σκοπός του «κυκλώματος» φαίνεται πως ήταν να κάνει πωλήσεις μέσω των ηλεκτρονικών καταστημάτων με τους φόρους που οφείλονταν να συμψηφίζονται και να μην αποδίδονται, με το τέχνασμα των εικονικών τιμολογίων εξόδων από ανύπαρκτους προμηθευτές.

Η έρευνα συνεχίζεται, για τη συμμετοχή και άλλων επιχειρήσεων που έλαβαν τιμολόγια από τις ανύπαρκτες επιχειρήσεις — σε κάθε περίπτωση, η ΑΑΔΕ θα ενημερωθεί άμεσα, ώστε να υπολογιστεί και το ακριβές ποσό της ζημίας που είχε το ελληνικό δημόσιο.

Πηγή: ΕΡΤ1, Υπουργείο Οικονομικών

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Έκκληση Βοήθειας για τον μικρό Πολυχρόνη

@dmin

Δήμος Μαλεβιζίου: Έκλεισε Δημοτικό σχολείο λόγω κρούσματος κορωνοϊού

@dmin

Υπ. Ανάπτυξης: Τι γίνεται με Ψάρεμα κυνήγι και πρακτορεία ΟΠΑΠ

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα