Επικαιρότητα

Covid-19: Xρήση μάσκας σε κλειστούς & ανοικτούς χώρους στην Αττική (λίστα)

Την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους του κλειστούς χώρους εργασίας του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα στην Αττική ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Όπως είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας υποχρεωτική είναι επίσης η χρήση μάσκας και σε ανοικτούς χώρους με συνωστισμό όπως ουρές λεωφορείων, ενώ υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας σε όλους τους ανοικτούς χώρους.

Αναλυτικά τα μέτρα που μπαίνουν σε ισχύ από 16 έως 30 Σεπτεμβρίου: 

  • Ορίζεται ως υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους εργασίας (δημόσιους και ιδιωτικούς) όπως και σε όλους τους ανοιχτούς χώρους συναθροίσεων (πχ πλατείες, στάσεις λεωφορείων, ουρές σε καταστήματα, πορείες – διαδηλώσεις, εκδηλώσεις πολιτικών κομμάτων) όπου δεν μπορεί να τηρηθεί ο κανόνας της απόστασης 1,5 μέτρου. Παράλληλα υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας σε όλους τους υπόλοιπους ανοιχτούς υπαίθριους χώρους.
  • Έναρξη του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων στο λιανεμπόριο στις 10:00. Εξαιρούνται σουπερ μαρκετ, φούρνοι και καταστήματα τροφίμων.
  • Σε όλες τις συναυλίες που πραγματοποιούνται σε ανοιχτούς χώρους τίθεται όριο πληρότητας 50%, υποχρέωση για παρακολούθηση αποκλειστικά από καθήμενους, υποχρεωτική χρήση μάσκας, απαγόρευση αλκοόλ και καπνίσματος.
  • Ορίζεται όριο 6 ατόμων στα τραπεζοκαθίσματα των Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος.
  • Λειτουργία των λαϊκών αγορών με το 50% των παραγωγών, με τους πάγκους σε απόσταση τριών μέτρων. Kαι υποχρεωτική χρήση μάσκας για παραγωγούς και καταναλωτές. Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα παράλληλης λειτουργίας της αγοράς στην ίδια περιοχή εντός της ίδιας εβδομάδας).
  • Όριο 50 ατόμων στις συναθροίσεις σε εσωτερικούς χώρους.
  • Οι συναυλίες θα πραγματοποιούνται με πληρότητα 50% από 75%. Mε τη συμμετοχή υποχρεωτικά καθήμενων και χρήση μάσκας. Παράλληλα απαγορεύεται το κάπνισμα και το αλκοόλ.
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε θερινούς και χειμερινούς κινηματογράφους και θέατρα, που θα λειτουργούν με το 60% της πληρότητας, αντί του 75% σήμερα. Παράλληλα υποχρεωτική χρήση μάσκας κατά την είσοδο και έξοδο όπως και κατά τη διάρκεια της παράστασης από τους θεατές.
  • Αυστηρότερα πρόστιμα για την παραβίαση των μέτρων σε συναυλίες, χώρους διασκέδασης κ.ά.
  • Αναστέλλεται η λειτουργία Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος με ζωντανή μουσική που λειτουργούν σε κλειστούς χώρους αλλά και κλειστές αίθουσες συναυλιών για 14 ημέρες.

Τέλος, υπάρχει παράκληση προς τους ηλικιωμένους να αποφεύγουν τους δημόσιους χώρους.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Διπλό «όχι» στο lockdown από κυβέρνηση και πολίτες

Λοιμωξιολόγοι: Όχι στο άνοιγμα των σχολείων

Θεσσαλονίκη: Lockdown…στον αθλητισμό και την τέχνη

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα