Δελτία Τύπου

Δ. Κούβελας: Η κυβέρνηση της Ν.Δ. οραματίζεται τους νέους

Δ. Κούβελας: «Η κυβέρνηση της Ν.Δ. οραματίζεται τους νέους σε μία αγορά εργασίας ισχυρών δικαιωμάτων τους».

Φιλεργατικό, προοδευτικό, με θετικό πρόσημο χαρακτήρισε το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, από το Βήμα της Βουλής ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, της Ν.Δ κ. Δημήτρης Κούβελας.

 

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του απευθυνόμενος στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τόνισε ότι χρησιμοποιούν την ίδια ρητορική για περισσότερα από 30 χρόνια και αναρωτήθηκε: «Δεν κουραστήκατε να επαναλαμβάνετε ακόμη το ίδιο αναχρονιστικό αφήγημα; Δεν έλιωσε ακόμη η καραμέλα των ιδεολογικών εμμονών σας;». Τους χαρακτήρισε «προοδευτικούς μόνο στα λόγια», συμπληρώνοντας ότι «είστε ό,τι πιο συντηρητικό έχει γεννήσει η ελληνική πολιτική ζωή, καθώς ακόμη επικαλείστε ως ιερό ευαγγέλιο νόμους της δεκαετίας του ‘80. Στην εποχή της ψηφιοποίησης αρνείστε ακόμη και το ηλεκτρονικό Μητρώο των συνδικαλιστικών σωματείων και βάζετε τα συνδικαλιστικά προνόμια πάνω από το συμφέρον κάθε εργαζόμενου».

 

Ο Βουλευτής Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε στις νέες διατάξεις του σχεδίου νόμου που δίνουν νέα προνόμια και δικαιώματα στους εργαζόμενους όπως είναι η επιδότηση από τον ΟΑΕΔ, για πρώτη φορά, των γονικών αδειών και για τον πατέρα και για τη μητέρα, η άδεια πατρότητας 14 ημερών, τα μέτρα για την κάθε μορφής βία και τη σεξουαλική παρενόχληση στους χώρους εργασίας, η προστασία των εργαζομένων σε περίπτωση άκυρης απόλυσης, με επιπλέον 6 λόγους και η θωράκιση των υπερωριών για τις οποίες θα πληρώνεται ο εργαζόμενος, χτυπώντας στη ρίζα του το φαινόμενο των παράνομων και απλήρωτων υπερωριών.

 

Όπως τόνισε «στόχος της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας είναι η πραγματική πρόοδος, οι μεταρρυθμίσεις, το συμφέρον όλων των πολιτών, κάνοντας ευκαιρίες τις ανάγκες που αναδεικνύονται αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Υπηρετούμε το δημόσιο συμφέρον και πιστεύουμε σε μία βασική αρχή: Στην αγορά εργασίας δεν μπορούν να υπάρξουν εργαζόμενοι χωρίς τις επιχειρήσεις, ούτε βέβαια πετυχημένες επιχειρήσεις χωρίς ικανοποιημένους εργαζόμενους».

 

Επιβεβαίωσε κατηγορηματικά την προστασία του 8ωρου την ημέρα και του 40ωρου την εβδομάδα με παράλληλη δυνατότητα των εργαζομένων να πετύχουν την ισορροπία ανάμεσα στη δουλειά και την προσωπική τους ζωή. Αναφέρθηκε επίσης στην εμβληματική μεταρρύθμιση της καθιέρωσης της ψηφιακής κάρτας εργασίας, με την οποία καταπολεμάται η αδήλωτη και «μαύρη» εργασία, που αποτελούσε διαχρονικό αίτημα των εργαζομένων.

 

Όπως είπε «συντονιζόμαστε με τη σύγχρονη πραγματικότητα και κυρίως με τις έντονες κοινωνικές ανάγκες. Το δικό μας πολιτικό DNA ήταν ανέκαθεν ασύμβατο με στεγανά και ιδεοληψίες. Εμείς οραματιζόμαστε τους νέους μας σε μία αγορά εργασίας ισχυρών δικαιωμάτων τους. Βλέπουμε το μέλλον καθαρά, μέσα από το παρόν».

 

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Κούβελας κάλεσε τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να υπερψηφίσουν τις πολλές θετικές διατάξεις αφού βγάλουν τα κομματικά γυαλιά τους, επισημαίνοντας ότι «ποτέ δεν είναι αργά για πρόοδο άλλωστε…».

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΣΥΖΩΗ: Συγκέντρωση χρημάτων για λεωφορείο που θα μεταφέρει παιδιά με αναπηρία

@dmin

Δήμος Θέρμης: Δύο εθελοντικές αιμοδοσίες τον Οκτώβριο

@dmin

Το νέο Προεδρείο και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και Ποιότητας Ζωής δήμου Θέρμης

admin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα