ΔήμοιΟΤΑΣυνεντεύξεις

Δέσμη υλοποίησης σημαντικών έργων στο δήμο Παιονίας της Π.Ε. Κιλκίς

Υλοποιώντας τις προγραμματικές της δεσμεύσεις , η Δημοτική Αρχή του Δήμου Παιονίας προχωρά με σταθερούς ρυθμούς στην υλοποίηση σημαντικών έργων δράσεων, στοχεύοντας στην αναβάθμιση των υποδομών, της ποιότητας ζωής των κατοίκων , την προστασία του περιβάλλοντος καθώς και στην βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών στην τοπική κοινωνία.

Όπως δηλώνει ο αντιδήμαρχος Οικονομικών & Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Παιονίας Αθανάσιος Τζούρτζος, «… τόσο ο προγραμματισμός όσο και η προώθηση των προτάσεων που έχουν φτάσει σε επίπεδο υλοποίησης, είναι αποτέλεσμα μιας συντονισμένης προσπάθειας της Διοίκησης του δήμου των αρμόδιων Υπηρεσιών και της Πολιτείας».

Αξίζει να επισημάνουμε ότι ο ακριτικός δήμος Παιονίας της Π.Ε. Κιλκίς βρέθηκε από το 2015 στο επίκεντρο του Μεταναστευτικού – Προσφυγικού ζητήματος και «φιλοξένησε» υπερμεγέθη αριθμό μεταναστών σε σχέση με το μέγεθος και τις υποδομές του.

Έβαλε πλάτη στην Εθνική Προσπάθεια. Η αλληλεγγύη που επέδειξαν οι δημότες της Παιονίας στο φαινόμενο της Ειδομένης, ήταν μοναδική και αναγνωρίστηκε διεθνώς. Σήμερα έξι χρόνια μετά, τα προβλήματα είναι σαφώς μικρότερα αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν.

Ο δήμος Παιονίας ζητά την εφαρμογή της αρχής της αναλογικότητας, την μείωση των προσφύγων που εξετάζονται οι αιτήσεις τους στην προσωρινή δομή φιλοξενίας της Νέας Καβάλας μέχρις ότου κλείσει οριστικά και την δίκαιη λύση στα προβλήματα που δημιουργούνται στους μαθητές του δήμου από την ευκαιριακή και χωρίς ουσία εμπλοκή στο τοπικό εκπαιδευτικό σύστημα παιδιών που δεν γνωρίζουν την Ελληνική γλώσσα και που είναι ουσιαστικά διερχόμενα από την περιοχή.

Ένα σοβαρότατο επίσης πρόβλημα που ο δήμος κλήθηκε να αντιμετωπίσει μαζί με την παγκόσμια κοινότητα είναι η πανδημία του covid-19.

Προσαρμοστήκαμε γρήγορα στις τεράστιες αλλαγές ψηφιοποίησης των διαδικασιών που ανέπτυξε με ταχύτατους ρυθμούς το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι η μετά την πανδημία εποχή, θα βρει τον δήμο με λιγότερη γραφειοκρατία και με καλύτερες και γρηγορότερα παρεχόμενες υπηρεσίες. Εφαρμόσαμε την τηλεργασία και προσαρμόσαμε την λειτουργία των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου σύμφωνα με τις ανάγκες των δημοτών.

Είμαστε υπερήφανοι για τους εργαζόμενους σε αυτές. Λειτούργησαν υποδειγματικά σε συνθήκες καραντίνας με αυταπάρνηση. Οι εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο σπίτι», το «ΚΕΦΟ», το «Κέντρο Κοινότητας», την «Υπηρεσία Καθαριότητας», τη ΔΕΥΑΠ στάθηκαν δίπλα στο δημότη. Ειδικές τηλεφωνικές γραμμές δημιουργήθηκαν, συστάθηκε επιτροπή Υγείας, ορίστηκε Υπεύθυνος Υγειονομικός πανδημίας, πραγματοποιήθηκαν απολυμάνσεις όποτε απαιτήθηκε και ενισχύθηκαν οι δομές υγείας του δήμου με υγειονομικό υλικό.

Ρίξαμε βάρος στην διοικητική οργάνωση του δήμου προκειμένου να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού. Τα τελευταία χρόνια το διοικητικό προσωπικό του δήμου μειώθηκε δραματικά λόγω συνταξιοδοτήσεων και κινητικότητας. Ολοκληρώσαμε τον ΟΕΥ ( Οργανισμό Εσωτερικών Υπηρεσιών) του δήμου, κάτι που απαιτείται προκειμένου να δεχτούμε υπαλλήλους μέσω της κινητικότητας έτσι ώστε να σταματήσουμε την αιμορραγία σε προσωπικό που δημιούργησε τεράστια προβλήματα στην λειτουργία του δήμου Παιονίας τα τελευταία χρόνια.

Η μεγαλύτερη προγραμματική μας δέσμευση ήταν ο σεβασμός στην αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων του δημότη και δημιουργήσαμε στον δεύτερο χρόνο της διοίκησης μας την «γραμμή του δημότη» που λειτουργεί τηλεφωνικά και ψηφιακά.

Η πολύπλευρη ανάπτυξη του ακριτικού δήμου μας, είναι εδώ και πολλά χρόνια ζητούμενο και απαίτηση της τοπικής κοινωνίας. Σήμερα γίνεται πράξη με την εφαρμογή του ολοκληρωμένου Σχεδίου δράσης που υλοποιεί η Δημοτική Αρχή.

Το τρίπτυχο του σχεδίου δράσης περιλαμβάνει έργα υποδομών – αναπλάσεις και προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Παιονίας με επίκεντρο το περιβάλλον και τον δημότη.
Αξίζει να αναφέρουμε ενδεικτικά μερικά από τα σημαντικότερα έργα τα οποία βρίσκονται στη φάση των μελετών, της δημοπράτησης ή της υλοποίησης και αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στην θητεία της διοίκησης Σιωνίδη.
Υδροδότηση των πρώην Δήμου Πολυκάστρου – Αξιούπολης από πηγές του Πάικου, προϋπολογισμού 3.830.645,16 έργο που συμβάλλει δραστικά στην μείωση της άντλησης των υπόγειων αποθεμάτων νερού στην κοιλάδα του Αξιού ποταμού, με αντίστοιχη ενίσχυση του υδροφόρου ορίζοντα.
Συνεχόμενα βελτιωτικά έργα αγροτικής οδοποιίας με κορυφαίο την «Βελτίωση Αγροτικής οδού Γουμένισσας – Ευρωπού Δήμου Παιονίας» προϋπολογισμού 2.633.966,78 ευρώ που έχει κατατεθεί στο Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»
«Κατασκευή 4ου Νηπιαγωγείου Πολυκάστρου Π.Ε. Κιλκίς» προϋπολογισμού του 1.580.000,00 ευρώ που έχει κατατεθεί η σχετική πρόταση στο Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»
Κατασκευάζεται ο βιολογικός καθαρισμός με την μέθοδο των υδροχαρών φυτών της Γουμένισσας και οδεύουν προς δημοπράτηση οι βιολογικοί καθαρισμοί του Αγίου Πέτρου , Βαφειοχωρίου και Ποντοηράκλειας.

Προγραμματίζεται μέσω του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης η αντικατάσταση των αμιάντινων αγωγών ύδρευσης σε πέντε οικισμούς στην δημοτική ενότητα Αξιούπολης, σε δύο της ΔΕ Πολυκάστρου και σε ένα της ΔΕ Γουμένισσας.

Αναμένεται η δημοπράτηση της ανάπλασης της Κούπας , της ανάπλασης της πλατείας 28ης Οκτωβρίου στο Πολύκαστρο και του έργου Ηλεκτροφωτισμού και τοποθέτησης δαπέδου στίβου στο δημοτικό στάδιο Πολυκάστρου.

Ανάφερα μόνο λίγα από αυτά που σχεδιάζουμε και υλοποιούμε στην Παιονία. Η διοίκηση του δημάρχου Κωνσταντίνου Σιωνίδη, προχωρά με σχέδιο και υπευθυνότητα και θα παρουσιάσει το έργο της αναλυτικά στον απολογισμό της προς τους δημότες.

«Θεωρούμε ως κεντρικό πυλώνα ανάπτυξης της περιφέρειας την Τοπική Αυτοδιοίκηση και για το λόγο αυτό την υπηρετούμε με πάθος και συνέπεια, επενδύοντας στην οργάνωση και στο ανθρώπινο δυναμικό του δήμου μας.

Για τις πράξεις και τα έργα μας κρινόμαστε καθημερινά από την τοπική κοινωνία στην οποία με σεβασμό και ειλικρίνεια λογοδοτούμε..» καταλήγει ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Παιονίας Αθανάσιος Τζούρτζος.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου: Στήριξη Τζιτζικώστα για οριστική λύση στο πρόβλημα της δυσοσμίας

@dmin

Εργασίες συντήρησης στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: Οδηγίες προς υποψηφίους για τα διαδικαστικά

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα