Δελτία Τύπου

Δ. Βαρτζόπουλος: Θωράκιση των φυλακών

Τις φυλακές Διαβατών επισκέφθηκε ο Βουλευτής ΝΔ Β´ Θεσσαλονίκης Δημ. Βαρτζόπουλος.
Με τον Διευθυντή κ. Παπαδόπουλο Αναστάσιο , τον Αρχιφύλακα κ. Βαρσάμη Κωνσταντίνο και τον Πρόεδρο του Σωματείου εργαζομένων κ Παπαθανασίου Δήμο, συζητήθηκε το σύνολο των προβλημάτων των σωφρονιστικών ιδρυμάτων από τον υπερπληθυσμό κρατουμένων, την έλλειψη υποδομών και τις χρόνιες ελλείψεις προσωπικού.

Ιδιαίτερα αναλύθηκε η άμεση ανάγκη διορισμού των επιτυχόντων στην τελευταία προκήρυξη του ΑΣΕΠ ( 6Κ/2008), το χρόνιο πρόβλημα καθυστέρησης πληρωμής της υπερεργασίας, η πρόσβαση των σωφρονιστικών υπαλλήλων στα στρατιωτικά νοσοκομεία της χώρας, ο κατά προτεραιότητα εμβολιασμός τους και τα πιεστικά υγειονομικά θέματα.

Τα ζητήματα αυτά έθεσε άμεσα ο Βουλευτής στην υπεύθυνη Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής κα Σοφία Νικολάου. Η κα Γενική διαβεβαίωσε, ότι

η πρόσληψη των επιτυχόντων ΑΣΕΠ επίκειται και μάλιστα θα συμπληρωθεί εντός του έτους από επί πλέον προσλήψεις με ειδική διαδικασία.

Ο εμβολιασμός προσωπικού και κρατουμένων θα γίνει σύντομα επί τόπου συγχρόνως με τις δομές φιλοξενίας μεταναστών. Απομένουν μόνον τυπικές ρυθμίσεις για την ελεύθερη πρόσβαση του προσωπικού στα στρατιωτικά νοσοκομεία.

Το Υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει την πληρωμή των οφειλουμένων υπερωριών. Με την κα Νικολάου ο Βουλευτής συζήτησε και γενικότερα θέματα σωφρονιστικής πολιτικής και κυρίως την ανάγκη:

· Δημιουργίας ειδικών πτερύγων κρατουμένων σε Γενικά Νοσοκομεία.

· Δημιουργίας ειδικής Ψυχιατρικής Φυλακής.

· Αναθεώρησης του Ποινικού Κώδικος.

· Αντιμετώπιση της υπερσυσσώρευσης αλλοδαπών κρατουμένων.

Ιδιαίτερα όσον αφορά τους αλλοδαπούς, που κατακλύζουν τα καταστήματα κράτησης, ο κ. Βαρτζόπουλος εκδήλωσε την πρόθεση του να φέρει το ζήτημα των υποχρεωτικών απελάσεων στην Βουλή.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Προεδρία της Δημοκρατίας: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο των χειριστών του Canadair

@dmin

Διακοπές ρεύματος την Κυριακή σε Δήμους Θεσσαλονίκης

Ioannis Terzakis

Δήμος Παιονίας: Απεβίωσε σε ηλικία 51 ετών ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Χρήστος Καραθόδωρος

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα