Δελτία Τύπου

Δ. Κούβελας: «Να αναπτύξουμε την κουλτούρα εθελοντικής αιμοδοσίας από το Δημοτικό Σχολείο»

Συνάντηση με την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ζέττα Μακρή είχε ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. κ. Δημήτρης Κούβελας.

Το θέμα που κυριάρχησε στη συζήτηση ήταν η ανάπτυξη της κουλτούρας της αιμοδοσίας από μικρή ηλικία.

Ο κ. Κούβελας πρότεινε «να συμπεριληφθεί στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων που αποτελούν καινοτόμο διδακτική και εκπαιδευτική δράση και συγκεκριμένα στο πρόγραμμα εθελοντισμού η διδαχή της σημασίας της Εθελοντικής Αιμοδοσίας».

Η κ. Μακρή συμφώνησε στη σημασία τα παιδιά του δημοτικού να έρχονται σε επαφή με τη σημασία της αιμοδοσίας καθώς αυτό θα τους παροτρύνει να γίνουν μετέπειτα συνειδητοί αιμοδότες.

Ο Βουλευτής Θεσσαλονίκης συμπλήρωσε ότι «όλη αυτή η προσπάθεια στοχεύει ώστε, τα επόμενα χρόνια, να εξασφαλιστεί η αυτάρκεια και η κάλυψη των αναγκών αίματος στη χώρα, τόσο σε κανονικές όσο και σε έκτακτες συνθήκες, όπως είχαμε κατά τη διάρκεια της πανδημίας».

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη που είναι στις 14/6 ο κ. Κούβελας επισήμανε ότι «είναι επιβεβλημένη η ανάπτυξη κουλτούρας συστηματικής εθελοντικής αιμοδοσίας στη χώρα μας, η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη πράξη αλληλεγγύης στο συνάνθρωπο».

Στη συνάντηση παρόντες ήταν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αλέξανδρος Κόπτσης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Κοινωνιολόγων κα Ευαγγελία Τσαπατσάρη, με την Γ.Γ. κα Γεωργάκη και η Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Νομικών και Πολιτικών Επιστημόνων κα Αρετή Ελένη Καραμάρη.

Στη συνάντηση, οι πρόεδροι των Επιστημονικών Συλλόγων ζήτησαν, μεταξύ άλλων, τη διατήρηση των ωρών διδασκαλίας στο Λύκειο των μαθημάτων που εκπαιδεύουν το Δημοκρατικό Πολίτη και διδάσκουν στους μαθητές τα πεδίο των Κοινωνικών – Πολιτικών Επιστημών, καθώς και στοιχεία Δικαίου, δίνοντάς τους πρόσθετα χρήσιμα εφόδια και γνώσεις για τη συνέχεια των σπουδών τους και στη ζωή τους.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΠΕΥΦΑ: Ωμή παρέμβαση FEDHATTA για την επισκεψιμότητα στην Ακρόπολη

@dmin

Δηλώσεις ζημίας από την κακοκαιρία της 10ης Ιουλίου στον Δήμο Νέας Προποντίδας

admin

ΓΓΠΠ: Νέο Πρότυπο υπόδειγμα σχεδίου αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων για Δήμους

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα