Δήμοι

ΔΕΥΑ Κομοτηνής: 55 εργαζόμενοι καλούνται να επιστρέψουν 2 εκατ. ευρώ

Πρόκειται για χρήματα που κατέσχεσαν από τα ταμεία της επιχείρησης το 2019, όταν εξεδόθη θετική γι’ αυτούς εφετειακή απόφαση, σύμφωνα με την οποία άδικα περικόπηκαν οι μισθοί τους με νόμους μνημονίων

«Βόμβα» στη ζωή 55 οικογενειών της πόλης φέρνει χθεσινή απόφαση του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με την οποία εργαζόμενοι καλούνται να επιστρέψουν στη ΔΕΥΑΚ περί των 2 εκατ. ευρώ!

Πρόκειται για χρήματα που κατέσχεσαν από τα ταμεία της επιχείρησης το 2019, όταν εξεδόθη θετική γι’ αυτούς εφετειακή απόφαση, σύμφωνα με την οποία άδικα περικόπηκαν οι μισθοί τους με νόμους μνημονίων.

Το σκεπτικό της εφετειακής απόφασης ήταν πως οι εργαζόμενοι έπρεπε να εξαιρεθούν από μερικές μνημονιακές περικοπές μισθών που έγιναν στο Δημόσιο. Ωστόσο, η απόφαση δεν ήταν η τελική, αφού η ΔΕΥΑΚ έφτασε το θέμα μέχρι τον Άρειο Πάγο.

Η δικαστική ανατροπή ήρθε χθες από τον Άρειο Πάγο, ο οποίος αποφάσισε πως όλες οι περικοπές που ίσχυσαν στο Δημόσιο, ορθά επιβλήθηκαν και στους εργαζομένους της ΔΕΥΑΚ, ως επιχείρησης ανήκουσας στο ευρύτερο Δημόσιο. Πλέον, οι 55 εργαζόμενοι καλούνται να αποδώσουν πίσω στα ταμεία της ΔΕΥΑ Κομοτηνής έκαστος περί των 40.000€! Η δικαστική απόφαση δεν μπορεί να προσβληθεί.

Δ. Καρασταύρου: Στοχοποιήθηκα αλλά έπραξα το καθήκον μου 

Ο Δημήτρης Καρασταύρου, πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ δήλωσε πώς έπραξε το καθήκον του απέναντι στους πολίτες του Δήμου Κομοτηνής όταν ξέσπασε η υπόθεση και ήταν εκείνος που κυνήγησε το ζήτημα μέχρι τέλους, ερχόμενος σε ευθεία σύγκρουση με τους εργαζομένους της δημοτικής επιχείρησης.

«Δικαιώθηκε από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου η επιλογή μας να εξαντλήσουμε τα ένδικα μέσα σε μια υπόθεση που θα κόστιζε στα ταμεία της ΔΕΥΑΚ πάνω από 2 εκ. ευρώ. Παρά το προσωπικό πολιτικό κόστος και τη στοχοποίηση που υπέστην τότε για την επιλογή αυτή, αποδεικνύεται σήμερα εκ του αποτελέσματος ότι έπραξα το καθήκον μου απέναντι στην επιχείρηση που διοικούσα και κατ’ επέκταση στην πόλη και στους πολίτες», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή: Παρατηρητής της Θράκης

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: Αναζητά διαμερίσματα για το πρόγραμμα «ΣΤΕΓΑΣΗ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑ»

@dmin

Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη: Δωρεάν πρόγραμμα σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού

@dmin

Δήμος Κομοτηνής: Βιβλιοδράση για την αδελφική αγάπη «Μια μεγάλη… μικρή έκπληξη»

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα