Δήμοι

ΔΕΥΑ Παιονίας: 50 ημέρες αναμονή…για μια φωτοτυπία

Αν είναι κάτι, στο οποίο συνέβαλε θετικά ο Covid-19, είναι η δημιουργία του Gov.gr από την κυβέρνηση, το οποίο απήλλαξε σημαντικά τον πολίτη από την ταλαιπωρία και τον εγκλωβισμό του στα γρανάζια της γραφειοκρατίας.

Η δε τελευταία κίνηση του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης να ενσωματώσει στο Gov.gr και τους 320 δήμους της χώρας, αναμένεται να αποτελέσει «βόμβα» στα θεμέλια πολλών ΟΤΑ, όπου έχουν βρει «θεσούλα» βολεμένοι αργόσχολοι οι οποίοι σήμερα καλύπτονται πίσω από γραφειοκρατικές διαδικασίες, αρνούμενοι να εξυπηρετήσουν άμεσα τον πολίτη προκαλώντας την δυσλειτουργία του κράτους.

Είναι πραγματικά εξοργιστικό να σπεύδει ο οποιοσδήποτε πολίτης αυτής της χώρας να εξυπηρετηθεί σε μία υπηρεσία ενός οργανισμού, ή δήμου καταθέτοντας αίτηση για ένα απλό φωτοαντίγραφο, το οποίο χρειάζεται 2 λεπτά για να διεκπεραιωθεί, και δεν εξυπηρετείται με το προσχηματικό επιχείρημα ότι «χρειάζονται 50 μέρες» για να το λάβει.

Δεν είναι αποκύημα φαντασίας, είναι γεγονός πέρα, για πέρα αληθινό και συνέβη στην Δημόσια Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης του Δήμου Παιονίας (ΔΕΥΑΠ), η οποία κάλλιστα μπορεί να διεκδικήσει μία θέση στο βιβλίο Γκίνες μαζί με το βραβείο της ταχύτερης εξυπηρέτησης από έναν οργανισμό ΟΤΑ.

Νομικός (του οποίου τα στοιχεία είναι στην διάθεση των αρμόδιων υπηρεσιών που θα τα ζητήσουν), μετέβη στην Δημόσια Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης του Δήμου Παιονίας αιτούμενος φωτοαντίγραφο (Αριθ. Πρωτοκόλλου 19334), της άδειας λειτουργίας του Βιολογικού Καθαρισμού Πολυκάστρου και αντί αυτού, έλαβε την απάντηση ότι «χρειάζεται αναμονή για την έκδοση του, και την παραλαβή του 50 (!) ημέρες».

Και διερωτάται ο υγιώς σκεπτόμενος νους, «είναι δυνατόν εν έτη 2022 να χρειάζονται σχεδόν δύο μήνες αναμονή για να λάβει κάποιος  φωτοαντίγραφο της άδειας λειτουργίας ενός υφιστάμενου έργου»!!;   

Πραγματικά προκαλεί αλγεινή εντύπωση η απόπειρα των υπευθύνων της ΔΕΥΑ Παιονίας να νομιμοποιήσουν την παράλογη αυτή θέση, λέγοντας ότι λειτουργούν δήθεν βάσει νόμου!

Υπό αυτό το πρίσμα της διαμορφωθείσας κατάστασης γεννώνται αυτομάτως εύλογα ερωτήματα όχι μόνο στους Δημότες Παιονίας, αλλά και σε κάθε φορολογούμενο Έλληνα πολίτη για την νομιμότητα και την διαφάνεια λειτουργίας της ίδιας, της Δημοτικής Αρχής που οφείλει να ασκεί έλεγχο στην ΔΕΥΑΠ (βάση νόμου η λειτουργία τους υπόκειται σε έλεγχο του εκάστοτε Δήμου).

Παράλληλα δημιουργούνται κι άλλα ερωτήματα όπως:
  • Υπάρχει αλήθεια Άδεια λειτουργίας του Βιολογικού σε ισχύ?
  • Εφόσον υπάρχει, γιατί χρειάζονται 50 μέρες για να δοθεί ένα φωτοαντίγραφο της σε όποιον ενδιαφερόμενο πολίτη το ζητήσει?
  • Αν δεν υπάρχει άδεια λειτουργίας του Βιολογικού καθαρισμού πότε έληξε?
  • Εφόσον δεν υπάρχει η Νόμιμη Άδεια πώς δύναται να λειτουργεί, ο Βιολογικός καθαρισμός?
  • Γνωρίζει ο Δήμαρχος (ο οποίος ήταν πρόεδρος της ΔΕΥΑ μέχρι πριν από 4 μήνες, ασκώντας παράλληλα καθήκοντα) αν υπάρχει η Νόμιμη Άδεια λειτουργίας του Βιολογικού, ή όχι?
  • Μήπως η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών του Κιλκίς οφείλει να διερευνήσει τις νομικές ευθύνες προς πάσα κατεύθυνση όλων των εμπλεκομένων?

Λειτουργώντας εντός του πλαισίου της αντικειμενικής ενημέρωσης και τηρώντας την πολιτική των ίσων αποστάσεων, επικοινωνήσαμε με την υπηρεσία της ΔΕΥΑ Παιονίας θέλοντας να καταγράψουμε την δική της θέση επί του ζητήματος.

Η ΔΕΥΑ Παιονίας περιορίστηκε σε μία αόριστη απάντηση περί φόρτου εργασίας διεκπεραίωσης «πληθώρας αιτημάτων εξυπηρέτησης πολιτών» με παραπομπή στην «διαδικασία της προθεσμίας 50 ημερών που της δίνει ο νομοθέτης».

Στο δε αίτημα μας για την αποστολή του φωτοαντιγράφου Άδειας λειτουργίας του βιολογικού, δεν υπήρξε καμία αναφορά, ούτε ανταπόκριση…

Η υποβληθείσα αίτηση…

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Παύλου Μελά: Σε λειτουργία ο θεσμός Σχολής Γονέων

@dmin

ΠΚΜ: Χρηματοδότηση για αντιπλημμυρικά έργα σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική

admin

Δήμος Ωραιοκάστρου: Ενημέρωση γονέων και μαθητών για την υγιεινή διατροφή με σνακ και παιχνίδια

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα